Barış Yarkadaş Bakan Nureddin Nebati’ye hem teşekkür etti hem de ricada bulundu!

tv100’ün gündemi belirleyen programlarından Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu'da tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, ERG İnşaat'ın ek ödenek talebini reddeden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hem teşekkür etti hem de ricada bulundu. Yarkadaş "Bu haksız talebi Cumhurbaşkanı'na aktarır ve anlatırsa vatandaşın parasını güvence altına almış oluruz" dedi.

tv100.com yazarları Barış Yarkadaş, Hacı Yakışıklı, ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, avukat Cem Kaya; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. ERG İnşaat'ın dolar/Euro paritesindeki değişim gerekçe gösterek 1,5 milyon Euro ek ödenek istemesi ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın reddetmesi programda masaya yatırıldı.

"Nebati’ye teşekkür edelim hem de bir ricada bulunalım"
Yarkadaş "Ankara-İzmir YHT ihalesini alan şirket ekstra para istemişti, kamuoyunda anlatıp gündem oluşturduktan sonra konu Ulaştırma Bakanlığı’na gitti topu Hazine ve Maliye Bakanlığı’na attı. Sayın Nebati ERG inşaatın 1,5 milyar avroluk ekstra para talebini reddetti. Milletin 1,5 milyar avrosu devletin kasasında kaldı fakat şirket bunu almakta ısrar ediyor. Sayın Nebati’ye teşekkür edelim hem de bir ricada bulunalım, bu haksız talebi Cumhurbaşkanı'na aktarır ve anlatırsa vatandaşın parasını güvence altına almış oluruz." ifadelerini kullandı.