Yarkadaş, Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmesini anlattı: ‘Sızdırıyorsan tam sızdır, sadece işine gelenleri sızdırma’ dedi

Taksim Meydanı programında gazeteci Barış Yarkadaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin "Ahlatlıbel görüşmesinden sonra Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nu telefonla arayarak ‘Sızdırıyorsan tam sızdır, sadece işine gelenleri sızdırma’ diyor." kulisini verdi.

Posta Gazeteci yazarı Murat Sevinç, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, gazeteci Barış Yarkadaş, tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Gürkan Hacır'ın sunduğu Taksim Meydanı programına konuk oldu. 

"SIZDIRIYORSAN TAM SIZDIR, SADECE İŞİNE GELENLERİ SIZDIRMA"
Yarkadaş "Ahlatlıbel görüşmesinden sonra Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nu telefonla arayarak ‘Sızdırıyorsan tam sızdır, sadece işine gelenleri sızdırma’ diyor. Dün CHP'de PM toplantısı tam kadroyla 13'te toplandı. Toplantı gece saat 1'de bitti. 41 PM üyesi konuştu, bazıları değişim isteyerek genel başkanın istifasını istedi, bazıları genel başkana destek verdi.  Toplantı Faik Öztrak’ın sunumuyla başladı, ardından PM üyelerinin görüşleri ortaya çıktı. Burada ilk sözü Bülent Tezcan alıyor ve Zoom toplantısına ilişkin değerlendirme yapıyor, görüşmede bir sorun yoktur diyor, etik dışı olmadığını söylüyor." ifadelerini kullandı.

"BUNLARIN DERDİ KAPTAN KÖŞKÜNDE OTURAMAMAKTAN KAYNAKLI"
Yarkadaş'ın kulisine ek yapan Gürel "Bundan sonra Deniz Demir söz alıyor, ‘Sayın Tezcan, parti içi meseleyi konuşuyorsanız orada biz neden yokuz?’ ifadesini kullanıyor, ‘Sayın genel başkan bu arkadaşlarla 10 yıldır partiyi yönetiyor. Bunların derdi kaptan köşkünde oturamamaktan kaynaklı. Zoom toplantısında değişim derken ne kastediyorlar?’ diyor

"BEN BU TOPLANTIYI ETİK BULMUYORUM"
Yarkadaş "Bütün eleştiriler yapılıyor. Zoom toplantısına ilişkin Kılıçdaroğlu’na görüşleri soruluyor, ‘Ben bu toplantıyı etik bulmuyorum. Niye toplandınız diye sormuyorum. Toplantının tarzı doğru değil, bunu eleştiriyorum’ diyor. Ardından ‘Ben Belediye Başkanlarımızı korumaya çalışıyorum, başkanlarımız iç siyasete dair konuşma yaptığında haklarında davalar açılıyor. Vekillerimiz bu tür konuları konuşurlarsa, belediye başkanlarımız bu tür şeylerle uğraşmazlar’ diyor. Bir PM üyesi ‘Ben artık umutsuzum’ deyince, Genel Başkan ‘Umutsuzum diyenlerden hiçbir şey beklemiyorum, umutsuzum diyenler evlerinden çıkmasınlar, onların kimseye bir faydası olmaz’ diyor." sözlerini ekledi.

"İŞLER İSTEDİĞİMİZ GİBİ GİTMEDİ"
Yarkadaş "İstanbul tartışmasıyla ilgili 'Ben Kaftancıoğlu ve İmamoğlu'nu oturtup, birbirlerinizin çalışmalarını destekleyin dedim ama bir sonuç alamadık. İşler istediğimiz gibi gitmedi" diyor" ifadelerini kullandı.