Barış Yarkadaş Kılıçdaroğlu ile görüşmesini tv100'de anlattı! Kılıçdaroğlu: Geçmişte ne söylediysek aynısını savcılara da söyleyeceğiz

tv100'de yayınlanan Pınar Işık Ardor ile Akşam Raporu programında, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesini tv100'de anlattı. Yarkadaş, "Kılıçdaroğlu’na sizin için davalar başlıyor ne düşünüyorsunuz diye sordum. 'Geçmişte ne söylediysek aynısını savcılara da söyleyeceğiz' dedi." diye konuştu. Kılıçdaroğlu'nun seçimi kaybettikten sonra dokunulmazlığının kalktığını belirten Yarkadaş, "Kemal Bey açısından ciddi bir dava süreci başlıyor" dedi.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Hukukçu Cem Kaya ve Hukukçu Mücahit Birinci, Pınar Işık Ardor ile Akşam Raporu programına katıldı. Programda 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçim konusu masaya yatırıldı.

"CİDDİ BİR DAVA SÜRECİ BAŞLIYOR"

Barış Yarkadaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonla görüştüm. Biliyorsunuz Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olduğu için milletvekili adayı olmadı. Seçimi kaybettikten sonra da milletvekilliği devam etmediği için haliyle dokunulmazlığı kalktı. Dokunulmazlığı kalktığı için de artık Kemal Bey açısından ciddi bir dava süreci başlıyor.

"İLK SORUŞTURMA 7 MART TARİHİNDE"

Bu soruşturmaların ilki 7 Mart günü. Sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) eski Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar ile ilgili bir konuşma yapıyor. Sert de bir konuşma. O dönem Meclis Başkanı olan Cemil Çiçek'e de Erdoğan Bayraktar ile ilgili bazı eleştirilerde bulunuyor.

"KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN 60’A YAKIN SORUŞTURMASI VAR”

Sayın Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik'i aradım. Kemal Beyin kaç soruşturması var diye sordum 'Şu anda 60’a yakın soruşturması var' dedi. Dokunulmazlığı da olmadığı için doğal oalrak bu dosyalar ufak ufak raftan inmeye başlıyor.

"KILIÇDAROĞLU DURUŞMAYA GİTMEYECEK"

Cumhurbaşkanına hakaret, yargıyı etkileme vs. gibi suç isnatları var. Celal Çelik’e bir değerlendirme yapar mısınız diye sordum. Bana '60’a yakın soruşturma var ancak bunlar davaya dönüşmez. Davaya dönüşse bile Sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ceza alma ihtimali milyarda sıfırdır. Avukatları olarak duruşmaya biz gideceğiz.' dedi.

"GEÇMİŞTE NE SÖYLEDİYSEK AYNISINI SAVCILARA DA SÖYLEYECEĞİZ"

Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sizin için davalar başlıyor ne düşünüyorsunuz diye sordum. Kemal Bey espri yaptı '60 tane olmuş mu ya' dedi. Sonra bana 'Avukat arkadaşımız Celal Çelik ile değerlendirme yapacağız. Bunların bir kısmı davaya dönüşürse bir kısmına katılacağız. Geçmişte ne söylediysek aynısını savcılara da söyleyeceğiz' dedi.