Barış Yarkadaş tv100 canlı yayınında açıkladı: Mayıs 2024'te Kılıçdaroğlu siyaseti bırakacak

tv100 Özel yayınında tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili "Sayın Genel Başkan’ın 2028 Cumhurbaşkanı adayını belirleme yönünde bir irade koyacağı doğru değil. Bugünkü seçimi kazanmasının ardından yerel seçimlerden 1 ay sonra, olağanüstü bir kurultay toplayarak Genel Başkanlığı bırakacak. 2024 yılının Mayıs ayında bu kurultayı yapacak." kulis bilgisini verdi.

CHP'nin genel başkan seçimli 38. Olağan Kurultayı, bugün Ankara Spor Salonu’nda düzenleniyor. Kurultayda 81 ilden 1366 delege oy kullanacak. Kılıçdaroğlu ve Özel yeterli imzayı toplayarak aday oldu.

"KILIÇDAROĞLU MAYIS 2024'TE SİYASETİ BIRAKACAK"
tv100.com yazarı Barış Yarkadaş tv100 Özel yayında verdiği kulis bilgisinde "Sayın Genel Başkan’ın 2028 Cumhurbaşkanı adayını belirleme yönünde bir irade koyacağı doğru değil. Kılıçdaroğlu bu geceki seçimi kazanmasının ardından 26-27 Kasım'da yapılacak tüzük kurultayından sonra, yerel seçimlerden 1 ay sonra olağanüstü bir kurultay toplayarak genel başkanlığı bırakacak. 2024 yılının Mayıs ayında kurultay yapacak. Neden mayıs? 31 Mart'ta seçimler var. Seçim sonuçlarının netleşmesi, kurultay takviminin alınması bütün bu takvim nisan ayının sonu mayıs ayının başı yapıyor. Mayıs ayının yapmasının sebebi Nisan'da doğu ve güneydoğu'da kış koşulları var. Delegelerin kolay gelmesi için mayıs ayında olağanüstü kurultaya giderek aktif siyaseti bırakmayı planlıyor." ifadelerine yer verdi.