Barış Yarkadaş tv100’de açıkladı! CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu neleri konuştu? Özel, Kılıçdaroğlu’ndan ne istedi?

Yerel seçime geri sayım sürerken, CHP cephesinde dikkat çeken bir buluşma gerçekleşti. Eski ve yeni genel başkanlar akşam yemeğinde bir araya geldi. İki liderin görüşmesine ilişkin detayları tv100.com Yazarı Barış Yarkadaş, Pınar Işık Ardor ile Akşam Raporu programında aktardı.

CHP Genel Başkan Özgür Özel, görevi devraldığı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Görüşme, Çankaya Belediyesi'ne ait Ahlatlıbel tesislerinde gerçekleştirildi.

Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmenin detaylarını tv100.com Yazarı Barış Yarkadaş, Pınar Işık Ardor ile Akşam Raporu programında tüm detaylarıyla anlattı.

"KILIÇDAROĞLU, DENEYİMLERİNİ VE GÖZLEMLERİNİ AKTARIYOR"

2 saat 36 dakika süren görüşmede, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği üzerine Kemal Kılıçdaroğlu ile iki lider saat 19.45’te buluştular. Bu baş başa görüşme öncesi, henüz konulara geçilmeden önce eski ve yeni genel başkan akşam yemeği yediler. İki başkan, yemekten sonra sohbete daldılar. Sohbet şu; ‘Kılıçdaroğlu, yakın çevresiyle Özgür Özel ile yaptığı görüşmesi genel olarak anlatıyor'. Detaylara girmiyor ama yakın çalışma arkadaşlarına genel bir bilgi veriyor. Ben de bugün, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın çalışma arkadaşlarını aradım ve dedim ki; 'Ne konuşmuş eski ve genel başkan…’ Edindiğim bilgiler şu: Kemal Kılıçaroğlu, Özgür Özel’e yerel seçim sürecindeki deneyimleri hem de içinde bulunduğumuz durumu gözlemlerini aktarıyor. O görüşmede Özgür Özel’e tavsiye olarak, ‘Tartışmaları isimleri koyma, mutlaka liyakate önem ver’ diyor. Herkesle uyumlu çalış ve kamuoyu araştırmalarına ve adayların algısına dikkat et diyor” ifadelerini kullandı.

Barış Yarkadaş tv100’de açıkladı! CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu neleri konuştu? Özel, Kılıçdaroğlu’ndan ne istedi? - Resim : 1

ÖZEL, KILIÇDAROĞLU'NU SEÇİM ÇALIŞMASINA DAVET ETTİ Mİ?

Özgür Özel'in bu görüşmeyi Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Hiç kimse yalnızlığımdan cesaret almasın" çıkışından sonra yapmak istediğini belirten Yarkadaş, "Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak görüşmek istediğinde herhangi bir gündem belirtmiyor. Özgür Özel'in çok nazik bir şekilde Kemal Kılıçdaroğlu'nun sahada olmasını istediğini 'Katkılarınızı bekliyoruz' dediğini biliyoruz. Kılıçaroğlu bu noktada, doğrudan 'evet' ya da 'hayır' demiyor. Yakın çalışma arkadaşlarıyla bunu paylaşıyor ve önümüzdeki günlerde, belki birkaç yerde lokal bazı seçim noktalarına katılabilir" dedi.