Barış Yarkadaş'tan çarpıcı kulis: Memleket Partisi'nin İstanbul adayı Mehmet Sevigen olabilir

tv100'ün ilgiyle takip edilen Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş Memleket Partisi'nin yerel seçimlerde izleyeceği yol haritasına ilişkin kulis bilgisini paylaştı. Yarkadaş, Memleket Partisi'nin CHP ile iş birliği yapmadığı takdirde, İstanbul'da kendi adayını çıkaracağını ve o adayın CHP eski milletvekili Mehmet Sevigen'in olabileceğini öne sürdü.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, iletişimci-yazar Ferhat Murat, tv100 Ankara temcilcisi Deniz Gürel, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. Programda, 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler ele alındı.

Barış Yarkadaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Cuma günü Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile konuştum. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile olan görüşmelerini sordum. Muharrem İnce, Memleket Partisi’nin yerel seçimlerde CHP ile iş birliği yapmak ve destek vermek amacında olduğunu, Özgür Özel ile bunun ayrıntılarını konuştuklarını söyledi.

"İSTANBULDA'Kİ ADAY MEHMET SEVİGEN OLABİLİR"

Muharrem İnce, anladığım kadarıyla CHP tarafından iadeyi ziyaret yapılmazsa bu iş birliği temeli oluşmazsa önümüzdeki günlerde çeşitli yerlerde adaylarını açıklamaya başlayacak. Hatta önümüzdeki günlerde Zonguldak’ta bir aday açıklaması bekleniyor. İstanbul’da da bir aday çıkaracakları konuşuluyor eğer bu iş birliği olmazsa. Ben bugün Memleket Partili arkadaşlarımı aradım. Dedim 'kimdir bu İstanbul’daki aday?' Memleket Partisi’nin kurmayları: 'Eğer CHP ile işbirliği zemini oluşmazsa, İstanbul’daki adayımız CHP eski milletvekili Mehmet Sevigen olabilir' dediler. Bunun üzerine ben de Mehmet Sevigen’i aradım dedim ki 'Mehmet abi adın Memleket Partisi’nde İstanbul adayı olarak geçiyor doğru mu?' Sevigen, ‘Barış beni tanırsın ben sadece İstanbul ile sınırlı kalmam’ dedi."