Barış Yarkadaş’tan çarpıcı sözler: Meral Akşener, 26 Ağustos'ta yanlış kişiden özür diledi

tv100'ün ses getiren programı Taksim Meydanı'nda gazeteci Barış Yarkadaş, İYİ Parti lideri Meral Akşener'i 26 Ağustos'ta yaptığı mitingdeki sözleri nedeniyle "Siyaseten hiçbir karşılığı olmayan bir konuşma. Bu çelişkilerle dolu konuşmada Akşener’e bir özür dileyin çağrısı yapmıştım ama yanlış kişiden özür diledi. Ben 'Türk milletinden özür dileyin' demiştim, masayı dağıttığınız için. Çıktı, hiçbir gerçekliği olmayan bir konuşma yaptı" diyerek eleştirdi.

Siyasal iletişimci Ferhat Murat, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, gazeteci Barış Yarkadaş, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Posta Gazetesi yazarı Murat Çelik, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. Programda İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in 26 Ağustos'ta yaptığı konuşma masaya yatırıldı.

"26 AĞUSTOS KONUŞMASI İYİ PARTİ AÇISINDAN FİYASKOYLA SONUÇLANDI"
Yarkadaş "Bu konuşma İYİ Parti açısından fiyaskoyla sonuçlandı. Yaptıkları konuşma basit bir grup konuşmasından öteye gitmedi. İYİ Parti’nin tabanı CHP’yle bu kadar sert şekilde tartışılmasını istemiyor. Afyon’daki toplantıya İYİ Parti tabanı ilgi göstermedi. Yüzlerce otobüs kaldırmaya çalıştılar ancak İYİ Parti’nin tabanı Meral Hanım’a kızgın, bu tavrın İYİ Parti’ye kaybettirdiğini düşünüyor. Meral Hanım tarih hocası ama tarihten hiç ders çıkarmıyor." sözlerini kullandı.

"AKŞENER’E BİR ÖZÜR DİLEYİN ÇAĞRISI YAPMIŞTIM AMA YANLIŞ KİŞİDEN ÖZÜR DİLEDİ"
Akşener'in konuşmasını değerlendiren Yarkadaş "Siyaseten hiçbir karşılığı olmayan bir konuşma. Bu çelişkilerle dolu konuşmada Akşener’e bir özür dileyin çağrısı yapmıştım ama yanlış kişiden özür diledi. Ben 'Türk milletinden özür dileyin' demiştim, masayı dağıttınız, güvensiz ortamı yarattığınız, 5 puanı Cumhur İttifakı'na 5 puanı yolladığınız için. Çıktı, hiçbir gerçekliği olmayan bir konuşma yaptı ve ‘İki arkadaşın adaylığını sağlayamadım, istemediğimiz kişinin adaylığını engelleyemediğim için özür dilerim’ dedi. Siz CHP’li iki belediye başkanını, CHP’ye rağmen aday yapmaya çalıştınız, Kemal Bey’in kazanamayacağına ilişkin bir kanaat oluşturdunuz." dedi.