Barış Yarkadaş’tan dikkat çeken sözler: Mansur Yavaş, İYİ Parti'nin önünü kesmek için aday adaylığını açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın açıklamalarını Eşit Ağırlık programında değerlendiren gazeteci Barış Yarkadaş "Mansur Yavaş’ın aday adaylığını açıklamasının arkasında İYİ Parti’nin önümüzdeki günlerde, kendisine getirmesi muhtemel olan adaylık teklifinin önünü kesmek için konuştuğunu söyleyebilirim. Yavaş, bunun önünü kesmek için aday adaylığını açıkladı." dedi.

Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, İYİ Parti 27. Dönem Milletvekili Av. Ayhan Erel, Gazeteci Barış Yarkadaş, Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk oldu. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, başkentte gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama programındaki "Nasip olursa herkesin belediye başkanı olmaya devam etmek istiyorum. Bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim." sözleri programda masaya yatırıldı.

"YAVAŞ, İYİ PARTİ'NİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI"
Yarkadaş "Mansur Yavaş’ın aday adaylığını açıklamasının arkasında İYİ Parti’nin önümüzdeki günlerde, kendisine getirmesi muhtemel olan adaylık teklifinin önünü kesmek için konuştuğunu söyleyebilirim. Meral Hanım’ın el yükseltmesinin arkasında özellikle Ankara’da Mansur Yavaş’ı kendi partisinden aday yapma isteği olduğu biliniyor. Yavaş, bunun önünü kesmek için aday adaylığını açıkladı." ifadelerine yer verdi. 

"MANSUR YAVAŞ KONUŞULDUĞUNDA AKLIMA CHP’Lİ BİR BELEDİYE BAŞKANI GELMİYOR"
Sözlerini sürdüren Yarkadaş "Belediyeler siyasi kurumlardır. Oy veren vatandaş onun siyasi kimliğine de bakar, icraatlarına da bakar ama baskın olan kısmı partili kısmıdır. Mansur Yavaş hem farklı bir gelenekten geldiği için hem de CHP’lilerle geleneksel bir ilişki kurmadığı için CHP’den seçilmiş bir belediye başkanı gibi duruyor. Mansur Yavaş konuşulduğunda aklıma CHP’li bir belediye başkanı gelmiyor." dedi.