Barış Yarkadaş’tan gündem yaratacak iddia: Başak Demirtaş aday yapılmazsa şaşırmam!

tv100'ün ses getiren programı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, DEM Parti'yle ilgili verdiği kulis bilgisinde "DEM Parti, Demirtaş isminin partinin önüne geçmesinden çok rahatsızlar. Başak Demirtaş konusunda DEM Parti’de tam bir ayrışmanın olduğunu söyleyebilirim. Burada partinin bir grubunda aday olmasını isteyen bir grubu ise kesinlikle karşı çıkıyor. Başak Demirtaş aday yapılmazsa hiç şaşırmam." ifadelerine yer verdi.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, siyasal iletişimci Ferhat Murat, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. DEM Parti'nin 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için alacağı tavır programda masaya yatırıldı. 

DEM Parti ile ilgili kulis bilgisini Yarkadaş şu sözlerle aktardı:

"BAŞAK DEMİRTAŞ'IN ADAYLIK İHTİMALİ DEM PARTİ'DE DEPREM ETKİSİ YARATTI"
Yayına gelmeden 10-12 DEM Partili önemli isimlerle görüştüm. İçeriden en sıcak, en somut bilgileri aktaracağım. DEM Partililer Başak Demirtaş’ın nasıl öğrendiler? Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş ile görüşüyor. Görüşme sonrası Demirtaş, gazeteci İrfan Aktan’ı arayım “Ben İBB adayıyım” diyor. Aktan’ın tweeti sonrası DEM Parti Genel Merkezi’nde tam anlamıyla deprem yaşanıyor. Konuştuğum DEM Partililer diyor ki; Başak Demirtaş bu açıklamayı yaptığında biz CHP ile kent uzlaşısı üzerine konuşuyorduk. Demirtaş’ın adaylığı ile birlikte bu uzlaşı daha zor hale geldi.

"BAŞAK DEMİRTAŞ ADAY YAPILMAZSA ŞAŞIRMAM"
Bugün DEM Partili önemli isimlerle görüştüm. Enteresan bir tablo ile karşı karşıyayız. Başak Demirtaş’ın adaylığına DEM Parti’de inanılmaz bir direnç var, aday olmaması için. Bir aday çıkarmalıyız diyorlar ama Başak Demirtaş ismine ciddi bir itiraz var. “Demirtaş neden böyle bir adıma ihtiyaç duydu?” diye sordum. DEM Partililer “Selahattin Demirtaş, DEM Parti’nin siyasetine ağırlık koymak istiyor.” dedi. Partililer, Demirtaş isminin partini önüne geçmesinden çok rahatsızlar. Başak Demirtaş konusunda DEM Parti’de tam anlamıyla bir ayrışma var. Partinin bir grubu adaylığını isterken bir grubu da karşı çıkıyor. Başak Demirtaş aday yapılmazsa hiç şaşırmam. Bugün DEM Partililer ile yaptığım görüşmede partililer “biz isim partisi değiliz, kurumsal yapısı olan bir partiyiz, isimlerin partinin önüne geçmesini doğru bulmuyoruz” dediler.

"BAŞAK DEMİRTAŞ İSTİŞARE YAPMADAN 'BEN ADAYIM' DEDİ"
DEM Partililer ile görüştüm. Diyorlar ki “Başak Demirtaş partinin yetkili organları ile herhangi bir istişare yapmadan 'Ben adayım' dedi”

"AĞIRLIK BAŞAK DEMİRTAŞ’IN ADAYLIĞINA İTİRAZ EDİYOR"
Başak Demirtaş’ın adaylığına itiraz edenlerin yanı sıra destekleyenler de var. Ağırlık itiraz yönünde, ben öyle hissettim. Bugün resmi 10 kişiyle konuştum 2 kişi de DEM Parti çevresindendi. Şu konuda hepsi hem fikir DEM Parti kesinlikle İstanbul’da aday çıkarmalı. Sadece İstanbul’da değil, İzmir, Adana, Ankara, Antalya’da aday çıkarmalı diyorlar.

“ADAY ÇIKARIRSAK 7 PUAN ALIRIZ”
Bugün konuştuğum DEM Partililerin önemli isimlerinden kaç puan beklediklerini öğrenmek istedim.İstanbul’da DEM Parti’nin beklediği oy 7 puan. ‘Aday çıkarırsak 7 puan alırız’ dediler.

DEM PARTİ'DE İBB İÇİN KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR?
Başak Demirtaş’ın, Celal Fırat’ın, Ali Kenanoğlu’nun ismi geçiyor. Bu iki isimden biri yeni diğeri eski milletvekili. Yani Celal Fırat hala milletvekili, Ali Kenanoğlu da eski milletvekili. Bu iki ismin adaylık yönünde beklentilerinin olduğu, irade beyanlarını ortaya koydukları biliniyor.