Barış Yarkadaş'tan İYİ Parti kulisi: CHP'yle iş birliğini savunan o ismin adaylığı iptal edildi! CHP’yle iş birliğini savunan İYİ Parti Şile İlçe Başkanı görevden alındı

tv100'ün gündemi belirleyen programı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, İYİ Parti'yle ilgili " İYİ Parti’nin Trabzon Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ayhan Pala adaylığı iptal edilerek seçim kampanyası sonlandırıldı çünkü Trabzon Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ayhan Pala CHP ile iş birliği yapılmasını istiyordu" ifadelerine yer verdi. Yarkadaş ayrıca İYİ Parti Şile İlçe Örgütü'nün tamamının istifa kararı aldığını belirtti.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, iletişmici-yazar Ferhat Murat, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na konuk oldu. Yerel seçimlere sayılı aylar kalmışken İYİ Parti'de son dönemde yaşanan peşi sıra istifalar programda masaya yatırıldı.

İYİ Parti'yle ilgili kulis bilgilerini Yarkadaş şu şekilde paylaştı:

"CHP'YLE İŞ BİRLİĞİNİ SAVUNAN İYİ PARTİLİ ADAYIN ADAYLIĞI İPTAL EDİLDİ"
İYİ Parti ile ilgili iki gelişme var biri İYİ Parti’nin Trabzon Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ayhan Pala adaylığı iptal edilerek seçim kampanyası sonlandırıldı çünkü Trabzon Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ayhan Pala CHP ile iş birliği yapılmasını istiyordu, Trabzon İl Başkanı kendisini arayarak görevine son verdiklerini söyledi.

"İYİ PARTİ ŞİLE İLÇE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI"
İYİ Parti Şile İlçe Başkanı Kahraman Koç görevinden alındı. Ben geçen gün İstanbul'da bir ilçe başkanı daha görevden alınacak demiştim. Programdan sonra Koç'u aramıştım. Koç "benim de kulağıma görevden alınacağın geliyor" demişti. Az önce Koç'u aradım. Koç, İYİ Parti'nin bağımsız, müstakil hikayesinin ne derece anlamsız olduğunu özetledi. Koç "Biz aslında yarın saat 15'te tüm İYİ Parti Şile örgütü olarak istifa edecektik. Tüm kademelerde görev alan arkadaşlarımızın tamamı istifa edecekti. Bizim kararımız genel merkez ve il başkanlığı tarafından duyulunca akşam saatlerinde görevden alındım. Biz İstanbul'da 19 ilçe başkanımızla birlikte CHP'yle iş birliği yapılmasını ve seçimlerde büyükşehirde CHP'nin adayının desteklenmesi yönünde görüş bildirdik. Bu görüşümüz partide rahatsızlık yarattı. Sonuç alamadığımız için kaybettiren olmamak için istifa kararı aldık, yarın saat 15'te istifa edecektik" dedi. Diğer arkadaşlarınız da görevden alınacak mı dedim. 'O konuyla ilgili bir yorum yapamam' dedi. Şile'yi kısaca özetler misiniz dedim. ‘Biz 2019 yılında yüzde 34 aldık, CHP yüzde 11 aldı AK Parti ise yüzde 54 aldı. Biz bu seçimde iş birliği yapsaydık CHP ile bir sinerji yaratıp burayı alırdık’ dedi.