Barış Yarkadaş'tan İYİ Parti'ye: Tek tek biliyorum, bana söyletmesinler

Gürkan Hacır’ın sunduğu Taksim Meydanı programında Barış Yarkadaş’tan çok çarpıcı açıklamalar geldi. Yarkadaş canlı yayında, “İYİ Partililer, HDP'lilerin verdiği oylarla belediye başkanları seçilecek, ihaleler alınacak sonra da diyeceksiniz ki 'Biz HDP'yi meşru saymıyoruz. Bu nasıl bir siyasi tavırdır!” ifadelerini kullandı.

tv100’de yayınlanan ve Gürkan Hacır’ın sunduğu Taksim Meyda’nı programına Gazeteci Barış Yarkadaş da konuk oldu. Yarkadaş, İYİ Parti ile CHP arasındaki 'HDP'ye bakanlık verilebilir' polemiğiyle ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. İYİ Parti'nin HDP'lilerin oylarıyla ihaleler aldığını söyledi. 

"Tek tek biliyorum, bana söyletmesinler"

Barış Yarkadaş Canlı yayında İYİ Parti'lilerin HDP oylarıyla seçilen belediyelerden ihale aldığını belritti. 

Barış Yarkadaş, "Şimdi siz HDP'li seçmenin yerel seçimde oyunu alacaksınız, HDP'li seçmenlerin katkısıyla seçilen büyükşehir belediye başkanlıklarının dağıttığı dairelerin daire başkanları olacaksınız, genel müdürleri olacaksınız, yakın çevreniz büyükşehir belediyelerinden ihale alacak. Tek tek biliyorum bana söyletmesinler. Beni konuşturmasınlar."

Yarkadaş sözlerine şöyle devam etti, "HDP'lilerin verdiği oylarla belediye başkanları seçilecek, o belediye başkanlarının dairelerinde daire başkanlarınız oturacak, genel müdürleriniz olacak, ihaleler alınacak sonra da diyeceksiniz ki 'Biz HDP'yi meşru saymıyoruz.' HDP'yi meşru saymıyorsan kardeşim o zaman HDP’lilerin verdiği katkıyla belediyelerde daire başkanlığı da yapmayacaksın, genel müdürlüğü de kabul etmeyeceksin. Bu nasıl bir siyasi tavırdır."

Hamza Dağ: Barış Yarkadaş ne biliyorsa kamuoyuna açıklamalıdır

Kısa sürede gündem olan Barış Yarkadaş'ın bu açıklamalarına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'da tweet atarak yanıt verdi.

Hamza Dağ paylaşımında; "Liyakat ve şeffaflığı diline pelesenk eden muhalefetin hal-i pürmelali ortadadır. Adamcılık, particilik, kayırmacılık, yolsuzluk … Barış Yarkadaş ne biliyorsa kamuoyuna açıklamalıdır. İttifak adı altındaki bu pazarlık masasına nelerin meze edildiğini anlatmalısınız." ifadelerini kullandı.