Barış Yarkadaş’tan kulis: Muğla’da Aydın Ayaydın’ın öne çıktığını görüyorum! Aktaş: Aydın Ayaydın su, tarım ve orman sorunuyla ilgili ciddi çalışmalar yapmaya başladı

Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık'ta Barış Yarkadaş, "AK Parti Muğla’da kazanabilmek için CHP seçmeninden mutlaka oy almalı. Sanırım AK Parti Genel Merkezi de Aydın Ayaydın’ın hem AK Parti sosyolojisine hem de CHP sosyolojisinin bir kısmına hitap edebileceğini düşündüğü için öne çıkartıyor. Ben Aydın Ayaydın’ın Muğla’da AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına yakın bir isim olduğunu görüyorum." dedi. Erdoğan Aktaş ise Ayaydın'ın su, tarım ve orman sorunuyla ilgili çalışma yaptığını söyledi.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, AK Parti 26. Dönem Milletvekili Mehmet Metiner, hukukçu Mücahit Birinci, gazeteci Fatih Atik, Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk oldu. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler programda masaya yatırıldı. 

"AK PARTİ GENEL MERKEZİ DE AYDIN AYAYDIN’IN HEM AK PARTİ SOSYOLOJİSİNE HEM DE CHP SOSYOLOJİSİNİN BİR KISMINA HİTAP EDEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜ İÇİN ÖNE ÇIKARTIYOR"
Yarkadaş "Aydın Ayaydın, son 10 yıldır Muğla’da, Bodrum ilçesinde yaşıyor. Bodrum’un, Muğla siyaseti açısından önemi Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin belirleyicisi ilçesi. CHP’nin Muğla’da oy düşüşü var. Sebebi Akbelen Ormanları sürecini Osman Gürün iyi yönetemedi. Yanlış projeler sonucunda Bodrum’un su kaynakları kurudu. Bodrum’un su kaynakları kuruyunca bunun faturası hem ilçe hem de büyükşehir belediyesine kesildi. Şimdi CHP’nin hem güçlü bir aday çıkarması lazım. Ahmet Aras’ın orada bir günahı yok, büyükşehrin faturası ona kesildi. Aydın Ayaydın, Mardinli,10 yıldır Bodrum’da yaşıyor. Eski CHP milletvekili. AK Parti’nin Muğla’da kazanabilmesi için CHP seçmeninden mutlaka oy alabilmesi lazım. Sanırım AK Parti Genel Merkezi de Aydın Ayaydın’ın hem AK Parti sosyolojisine hem de CHP sosyolojisinin bir kısmına hitap edebileceğini düşündüğü için öne çıkartıyor." ifadelerine yer verdi.

"MUĞLA’DA AYDIN AYAYDIN İSMİNİN ÖNE ÇIKTIĞINI GÖRÜYORUM"
Sözlerini sürdüren Yarkadaş "Ben Aydın Ayaydın’ın Muğla’da AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına yakın bir isim olduğunu görüyorum. Aydın Ayaydın’ın ismini ilk televizyonda söylediğimde CHP Muğla örgütünden çok sayıda isim aradı ‘gerçekten aday oluyor mu?’ diye. Bazı arkadaşlarımızda da şaşkınlık yarattı. Muğla’da Aydın Ayaydın isminin öne çıktığını görüyorum. CHP henüz bir aday açıklamadı. Neden Muğla’da böyle bir profil çıkartıyor AK Parti? Türkiye’nin ve Ege’nin hemen hemen bütün illeriyle doğrudan etkileşimli." dedi. 

"AYDIN AYAYDIN SU, TARIM VE ORMAN SORUNUYLA İLGİLİ CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPMAYA BAŞLADI"
Erdoğan Aktaş ise "Bir çalışma ekibi kurmuş, baya yol almış. Aydın Ayaydın, Bodrum’daki su sorunu, köylülerle ilgili tarım sorunu ve ormanla ilgili sorunla ciddi çalışmalar yapmaya başladı." ifadelerine yer verdi.