Barışın adresi Türkiye olur mu? Müzakere masası İstanbul'a taşındı

Ukrayna- Rusya müzakere hayetleri İstanbul'da biraraya gelecek. Savaşın gidişatında kritik bir öneme sahip olacak görüşmede Türkiye barışın adresi olur mu? tv100 muhabiri müzakelere ilişkin son bilgileri paylaştı.

Barışın adresi Türkiye olur mu? Müzakere masası İstanbul'a taşındı

Rusya, Ukrayna'daki ilerleyişini sürdürürken Türkiye iki ülke arasındaki arabuluculuk çabalarını hızlandırdı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında pazar günü yapılan görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasındaki barış görüşmelerinin İstanbul'da yapılması karara bağlanmış, Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları daha önce Antalya'da biraraya gelmişti.

tv100 muhabiri dünyanın gözünü çevirdiği müzakelere ilişkin son bilgileri paylaştı:

Barış masası Türkiye'de kuruluyor"

"İki ülkenin Dışişleri Bakanları Antalya'da biraraya gelmişti. Bu görüşme oldukça önemliydi. Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi sürerken bir taraftan barış masası kurulmaya çalışılıyordu. Belarus ve Antalya'da toplantılar oldu. Yarın da İstanbul'da bir müzakere masası kurulacak. Rus ve Ukrayna heyetleri buluşacak. Elbette Türkiye'nin bu noktadaki hamleleri oldukça önemliydi. İki ülkeyle görüşebilen nadir ülkelerden biri Türkiye. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ne Ukrayna'dan ne Rusya'dan vazgeçeriz" dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise müzakerelere ilişkin "Sorumluluğumuzun bilincindeyiz" açıklamasını yapmıştı. Türkiye elini taşın altına koyan nadir ülkelerden biri."