Bartın'daki maden faciasında tahliye sorumlusu yaşadıklarını anlattı! "Babam da burada madenciydi"

Bartın'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçi sayısı 28'e yükseldi. Aşağıda 4 saate yakın kalan tahliye sorumlusu Emrah Açıkgöz yaşadıklarını anlattı. Açıkgöz "Bu maden ocağında babam da madenciydi" sözleriyle yürek burktu.

Bartın'daki maden faciasında tahliye sorumlusu yaşadıklarını anlattı! "Babam da burada madenciydi"

Bartın'da dün yaşanan maden faciasının ardından acı haberler  gelmeye başladı. Şu anda hayatını kaybeden işçi sayısı 28'e yükseldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ilk belirlemelere göre grizu patlaması nedeniyle facianın meydana geldiğini belirtti. Maden faciasında bir ihmal olup olmadığı konusunda araştırmalar sürüyor. Tahliye sorumlusu Emrah Açıkgöz "4 saate yakın aşağıda kaldım" diyerek yaşadıklarını anlattı. 

"Karbonmonoksit bizi zorladı"

CNN TÜRK'te açıklama yapan tahliye sorumlusu Emrah Açıkgöz şu ifadeleri kullandı: "Şu an hummalı bir çalışma var aşağıda. Ben birebir orada bulundum, ilk olayın olduğu saatten birkaç saat sonra. Yoğun bir şekilde karbonmonoksit var. Olayın olduğu yere vardığımızda cihazları kuşanmamız gerekti. Bizim çalıştığımız bölgede yangın yoktu. 6 kişilik bir ekiptik biz, ilk şehidimizi aldık. Birbirimize tutunarak gittik bazı yerlerde, inanılmaz bir duman vardı içeride. Oksijenin bile sıfıra indiğini gördüm. Çok dik bir yere çıktık. 4 saate yakın aşağıdaydım. İlerleyen saatlerde şartlar zorlaşmaya başladı. İki bölge var, ben alev görmedim olmuş ama. Karbonmonoksit bizi zorladı."

 "Vakit nakit orada"

Açıkgöz sözlerine şöyle devam etti: Vakit nakit orada, zamanla yarışıyorsunuz. Maden dünyanın kabul ettiği en zor meslek. Bu maden ocağında daha önce patlama olmuştu diye hatırlıyorum, babam da buradan emekli."