Batı Karadeniz’i sel vurdu! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son durumu açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batı Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketi hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 23 vatandaşın helikopter, 73 vatandaşın ise bot ve iş makineleriyle kurtarıldığının bilgisini vererek, “Şu an itibarıyla şükürler olsun can kaybımız yok.”

Batı Karadeniz bölgesindeki birçok ilde etkili olan sağanak yağış sel felaketine neden oldu. Evleri, işyerlerini, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken mahsur kalan vatandaşlar, ekipler tarafından kurtarıldı.

SEL FELAKETİNDEKİ SON DURUM

Sel felaketindeki son durum hakkında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bilgi verdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile birlikte Bartın’a doğru karayoluyla hareket halinde olduklarının bilgisini veren Yerlikaya şunları kaydetti:

“Başta Batı Karadeniz Bölgemiz olmak üzere sel felaketinden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç ile birlikte Bartın’a doğru karayoluyla hareket halindeyiz.

Batı Karadeniz’i sel vurdu! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son durumu açıkladı - Resim : 1

Valiliklerimiz ve AFAD koordinesinde Devletimiz bütün kurumlarıyla bölgede 23 vatandaşımız helikopter, 73 vatandaşımız ise bot ve iş makineleriyle kurtarıldı. Şu an itibarıyla şükürler olsun can kaybımız yok. Hava Kurtarma ekiplerimiz ve tüm birimlerimiz Milletimizin emrinde.”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son 24 saatteki verilerine göre metrekare başına, Bartın’da 134.9 kilogram, Amasra’da ise 182.4 kilogram yağış düştüğünü duyurdu.

Sel felaketine maruz kalan ilçeler hakkında da bilgi veren Bakan Yerlikaya:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son 24 saatteki verilerine göre, metrekare başına Arıt’da 147.6 kilogram, Kozcağız’da 129.2 kilogram, Kurucaşile’de 119.2 kilogram, Hasankadı’da 101.6 kilogram, Ulus’da 91.2 kilogram yağış düştü. Yağışların yarın sabah saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Lütfen, temkinli olalım, uyarıları dikkate alalım” ifadelerine yer verdi.