Batman'da kan donduran cinayet! Defalarca bıçakladılar, kimseyi yaklaştırmadılar

Batman kan donduran bir cinayete sahne oldu. 20 yaşındaki Suat Yüksekbağ'ın kan davasına kurban gittiği ortaya çıktı. Batman Valiliği ve Emniyet'ten, olaya ilk müdahalede bulunan polis memurları hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Batman'da kan donduran cinayet! Defalarca bıçakladılar, kimseyi yaklaştırmadılar

Batman otogarı inanılmaz bir cinayete sahne oldu. 20 yaşındaki Suat Yüksekbağ isimli gencin kan davasına kurban gittiği ortaya çıktı. Ortaya çıkan görüntüler ise vahşetin boyutunu gözler önüne serdi. Yüksekbağ’ı defalarca bıçaklayan R.K ve A.K ellerindeki bıçak ve sopayla yardım etmek isteyen polis ve vatandaşa engel oldu. Olayla ilgili Emniyet ve Valilikten açıklama geldi.

Emniyetten ve Valilikten yapılan açıklamada ise polis memurları hakkında olaya müdahaleleri yönünden idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Olay Batman’ın kent merkezi şehirler arası otobüs terminalinde meydana geldi. Kısa bir süre önce askerden tershis olan Suat Yüksekbağ, Siirt’ten gelerek Batman’da mevsimlik işçi olarak çalışan babasını ziyarete etti. 

Suat Yüksekbağ babasını ziyareti sonrasında tekrar Siirt’e dönmek için otogara geldi.  Yüksekbağ, aralarında kan davası bulunan R.K ve A.K adlı kardeşlerin bıçaklı ve sopalı saldırılarına uğradı.

Daha sonra R.K ve A.K kardeşler aldığı bıçak darbeleriyle yere yığılan Yüksekbağ’ın başında ellerindeki bıçak ve sopalarla ölmesini bekleyerek polisin ve vatandaşın yardım etmesine de engel oldu.

Bir polis memuru silahını saldırgan kardeşlere doğrultarak teslim olmasını sitedi.  Diğer polis de çevredeki kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

Bir süre sonra R.K ve A.K kardeşlerin Yüksekbağ’în başından ayrılmasından sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahalesini gerçekleştirdi. Yüksekbağ, Batman Devlet hastanesine sevk edildi.

Vücudunda çok sayıda bıçak darbesi olduğu tespit edilen Yüksekbağ, hastanede hayatını kaybetti.

Kan davası

Olaydan sonra gözaltına alınan saldırgan iki kardeşin cinayeti kan davası nedeniyle işlediklerini ortaya çıktı. Saldırgan iki kardeşin yanı sıra ismi açıklanmayan ve olayla ilgisi olduğu düşünülen 2 şüphelinin de emniyetteki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Batman'da kan donduran cinayet! Defalarca bıçakladılar, kimseyi yaklaştırmadılar - Resim : 3

Ortaya çıkan görüntüler tartışma yarattı

Cinayetin görüntülerin ortaya çıkması ve görüntülerde polisin saldırganlara müdahele etmemesi tartışma yarattı.

Batman Valiliği: Polisler hakkında idari soruşturma başlatıldı

Kan donduruan cinayetle ilgili Batman Valiliği yazılı açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada; "Bazı haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar üzerine Batman Şehirlerarası Otogar'da meydana gelen olay ile ilgili açıklama gereği duyulmuştur. 28 Ağustos 2019 Çarşamba günü saat 15.15 sıralarında, ilimiz şehirlerarası otobüs terminali içerisinde kavga olduğu, kavgada kesici alet kullanıldığı ve kavgadan dolayı yaralı bir şahsın olduğu yönünde emniyet müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine olay yerine saat 15.19'da emniyet müdürlüğü ekipleri intikal etmiştir. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde bir yaralı şahıs ve olayı gerçekleştiren şüpheli şahsın olduğunu görmeleri üzerine, şüpheli şahıs suç aleti ile birlikte yakalanmış olup, yaralı şahıs ise ambulans ile en yakın hastaneye sevk ettirilmiştir. Konu ile ilgili olaya ilk müdahalede bulunan polis memurları hakkında olaya müdahaleleri yönünden olay günü idari yönden soruşturma başlatılmış olup, adli tahkikat sonucu olayı gerçekleştiren R.K. ve suça sürüklenen çocuk A.K isimli şüpheli şahıslar tutuklanmıştır"

Emniyet Genel Müdürlüğü de açıklama yaptı

Kan donduran olayla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü de açıklama yaptı. Twitter'dan yapılan açıklamada ''28.08.2019 günü Batman Otobüs Terminali’nde gerçekleşen yaralama olayına ilk müdahalede bulunan polis memurları hakkında “Olaya Müdahaleleri Yönünden” idari soruşturma başlatılmıştır. Olayın faili R.K ve A.K isimli şahıslar ise aynı gün sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştır'' denildi.