'Bayan Hitler Güzellik Yarışması'na katılan Alice Cutter'a hapis cezası

'Bayan Hitler Güzellik Yarışması'na katıldığı ve Yahudileri öldürme konusunda sözler sarf ettiği tespit edilen 22 yaşındaki Alice Cutter, hapis cezasıyla karşı karşıya.

'Bayan Hitler Güzellik Yarışması'na katılan Alice Cutter'a hapis cezası

İngiltere'nin Birmingham kentinde yaşayan Alice Cutter ve erkek arkadaşı terör örgütü üyesi olmakla suçlanıyor. Cutter'ın katıldığı 'Bayan Hitler Güzellik Yarışması' sonrasında Yahudiler için sarf ettiği tehdit içeren mesajların delil olarak kabul edildiği açıklandı.

Yaptıklarının sadece kara mizah olduğunu ileri süren Cutter için hapis cezası talep ediliyor. İngiltere'de Nazi taraftarı söylemlerde bulunmak suç olarak kabul ediliyor. İkilinin sosyal medya hesaplarından paylaştıkları şiddet içeren görsellerin yanısıra, ölümcül klor gazı yapmak için de kimyasal maddeler temin ettiği bildirildi.

'Bayan Hitler Güzellik Yarışması'na katılan Alice Cutter'a hapis cezası - Resim : 1Mahkemeye çıkan Cutter, kendisini hayvansever olarak tanımlayıp, vegan olduğunu iddia etti. Birlikte olduğu grubun aşırıcı olduğunu bilmediğini ileri süren Cutter, "Benim yaptığım sadece kara mizahtı. Şiddete meyilli bir insan değilim. Diğer grup üyeleri ile sadece takılıyordum. Bir kaç yeni arkadaş edindim o kadar" açıklamasında bulundu.

Kendisine, "İnsanları gaz odalarında öldürmek, kurşuna dizmek" gibi söylemleri hatırlatılan Cutter, yaptığı konuşmaların herhangi bir yerde yayınlanacağını düşünmediği için rastgele sözler sarf ettiğini ileri sürdü. Söylediklerinden pişman olduğunun altını çizen Cutter, "Asla böyle bir şey yapmam" dedi.

Cutter, yargılamanın sonunda suçlu bulunduğu takdirde 15-20 yıl arasında ceza alacak.