Bekir Aksun tv100'e konuştu: 2019 yılında yüzde 75'ti, bu seçim döneminde en az yüzde 80’le taçlandırmak istiyoruz!

Cumhur İttifakı'nın Erzincan Belediye Başkan Adayı Bekir Aksun, Kübra Par'la Farklı Açılar programına konuk olarak tv100'e konuştu. Aksun, "Biz 2019 yılında Cumhur İttifakı ortakları olarak Erzincan’ı yüzde 75 ile taçlandırmıştık. İnşallah bu seçim döneminde de en az yüzde 80’le taçlandırmak istiyoruz." dedi.

Bekir Aksun tv100'e konuştu: 2019 yılında yüzde 75'ti, bu seçim döneminde en az yüzde 80’le taçlandırmak istiyoruz!

Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Gazeteci Gürkan Hacır, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Hukukçu Bışar Özbey ve Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Barış Doster, Kübra Par'la Farklı Açılar'a konuk oldu. Canlı yayına bağlanan Cumhur İttifakı'nın Erzincan Belediye Başkan Adayı Bekir Aksun tv100'e özel açıklamalarda bulunarak Kübra Par'ın sorularını yanıtladı.

Kübra Par, Aksun'a "Bu seçimde Cumhur İttifakı’nın ortak adayı oldunuz. Mustafa Sarıgül Erzincan’da önemli bir isim CHP’nin oylarını önemli biçimde artırmıştı. Sarıgül etkisiyle bu seçim CHP-Cumhur İttifakı rekabetine mi dönüşür ne öngörüyorsunuz?" sorusunu sordu.

"2019 YILINDA CUMHUR İTTİFAKI ORTAKLARI OLARAK ERZİNCAN’I YÜZDE 75 İLE TAÇLANDIRMIŞTIK"

Aksun'un verdiği yanıt ise şöyle:

"Erzincan’ın şöyle bir özelliği var, Erzincan kardeşliğin şehri, biz buradaki yarışımızı kardeşçe yapıyoruz. Bu kardeşliğin şehrinde bir rekabet değil iş birliği söz konusu elbette ki partiler var. Biz 2019 yılında Cumhur İttifakı ortakları olarak Erzincan’ı yüzde 75 ile taçlandırmıştık. İnşallah bu seçim döneminde de en az yüzde 80’le taçlandırmak istiyoruz." dedi.

Aksun sözlerine şöyle devam etti:

"2018 Genel Seçimlerindeki sonuçla 2019 Genel Seçimlerindeki sonuç birbirinden farklı. Yine milletvekili adayı olarak ben seçimlere katılmıştım, aldığımız oy yüzde 18’di ama belediye başkanlığında yüzde 42 oyla seçilmiş olduk." dedi.