Belçika'da silahlı saldırı dehşeti: Ölüler ve yaralılar var! EURO 2024 eleme maçı iptal edildi

Belçika'nın başkenti Brüksel'de akşam saatlerinde turuncu montlu bir kişi, cadde üzerinde rastgele ateş açtı. Saldırıda 2 kişi yaşamını yitirirken, çok sayıda kişinin yaralandığını belirtildi. Saldırı sonrası Belçika-İsveç maçı, İsveçli futbolcuların sahaya çıkmak istememesi üzerine iptal edildi. Saldırının ardından Belçika hükümeti olağanüstü toplandı.

Yerel basından alınan bilgiye göre, yerel saatle 19.15 civarında turuncu montlu bir kişi, motosikletiyle geldiği Sainctelette Meydanı, d'Ypres ve Ninieme de ligne bulvarları yakınında bir cadde üzerinde rastgele ateş açtı.

SALDIRDAN GÖZDEN KAYBOLDU
Görüntülerde, zanlının birkaç el ateş açtıktan sonra motosikletinden inerek bir binaya girdiği ve gözden kaybolduğu görüldü.

Belçika'da silahlı saldırı dehşeti: Ölüler ve yaralılar var! EURO 2024 eleme maçı iptal edildi - Resim : 1

ÖLENLER İSVEÇ VATANDAŞI
Saldırı sonucu ölen 2 kişinin EURO 2024 Elemeleri kapsamında Belçika ve İsveç milli takımlarının karşılaştığı müsabakayı izlemek için gelen İsveç vatandaşları olduğu öğrenildi.

YARALI SAYISI BİLİNMİYOR
Kral Baudouin Stadyumu'na 5 kilometre mesafede gerçekleştirilen saldırıda, kaç kişinin yaralandığına ilişkin bilgiye ise henüz ulaşılamadı.

SALDIRGAN DEAŞ ÜYESİ 

Saldırgan olaydan sonra, bir video çekti. DAEŞ üyesi olduğunu itiraf etti. 

Saldırganın Tunus kökenliği olduğu ve 2019 yılında İtalya üzerinden Belçika'ya gelerek siyasi sığınma talebinde bulunduğu öğrenildi.

Belçika Federal Savcısı, olayın İsrail-Hamas arasındaki çatışmayla bağlantısının olmadığını aktardı.

Ancak İsveç'te Kur-an'ı Kerim'e yönelik eylemlerin saldırının nedeni olabileceği üzerinde duruluyor.

Belçika'da silahlı saldırı dehşeti: Ölüler ve yaralılar var! EURO 2024 eleme maçı iptal edildi - Resim : 2

BAŞBAKANDAN AÇIKLAMA
Belçika Başbakanı Alexander de Croo yaptığı açıklamada, saldırının ardından İsveç Başbakanı Ulf Kristersson’a taziyelerini ilettiğini belirterek, “Yakın ortaklar olarak terörle mücadelede de ortağız” dedi.

TEHLİKE KODU EN YÜKSEĞE ÇIKARILDI
Olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Brüksel'de tehlike seviyesi en yükseğe; 4'e çıkarılırken, ülkenin diğer yerlerinde seviye 3 olarak belirlendi. Federal Savcılığın olayı terör saldırısı olarak değerlendirerek, operasyon başlattığı öğrenildi.

Belçika'da silahlı saldırı dehşeti: Ölüler ve yaralılar var! EURO 2024 eleme maçı iptal edildi - Resim : 3

MAÇ İPTAL EDİLDİ
Saldırıda yaşamını yitirenler İsveç vatandaşları olduğunu öğrenen İsveçli oyuncular, ikinci yarıya çıkmak istemeyince maç yarıda kaldı. Belçikalı milli takım oyuncuları da İsveçli oyuncuların kararına destek verdi. 

STADYUMDA ANONS YAPILDI
Aktif olarak aranan saldırganın maçın oynandığı Kral Baudouin Stadyumu'na doğru ilerlediği söyleniyor. Stadyum anonsunda seyircilerin güvenlikleri için stadyumda kalmaya devam etmeleri tavsiyesi yapıldı.