Ünlü virologtan korona virüs için çarpıcı öneri! 'Bir işe yaramayacak' dedi ve...

Belçikalı ünlü virolog Marc Van Ranst, yeniden başlamaya hazırlanan liglere öneride bulunarak “Futbolcular maçlara koruyucu maskelerle çıksın” dedi.

Japan Times'a konuşan Kobe Üniversitesi Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü Profesörü Kentaro Iwata, karamsar değerlendirmelerde bulunmuş, corona virüsü salgının 2021 yılında dahi kadar kontrol altına alınamayacağını söylemişti.

Iwata, virüsün Japonya özelinde önümüzdeki yaza kadar kontrol alınabileceğini ancak bunun dünya geneline yansımasının neredeyse imkansız olduğunu ifade ederken 2021'e ertelenen olimpiyatların da yapılamayacağını ve önümüzdeki yaza kadar dünya genelinde virüsün kontrol altına alınamayacağını savundu.

Almanya’da Bundesliga takımlarının antrenmanlarına izin verilirken, diğer spor dallarına bu ayrıcalığın tanınmaması ülkede tepkileri beraberinde getirdi. Eski dünya boks şampiyonu Jürgen Brahmer, “Futbolculara antrenman izni verilirken diğer sporlara bu şansın tanınmaması haksızlık. Tüm olimpik sporlarına antrenman izni verilmeli” dedi.

Oyuncu değil çalışan kiraladılar

Dünyaca ünlü birçok kulüp geçici çalışanlarının ücretlerini ödeyemezken, Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund çalışanlarını mağdur etmemek için güzel bir yol buldu. Kulüp, ünlü market zinciri Rewe ile anlaştı. Buna göre sarı siyahlı kulüp 20 çalışanını, salgın dönemi personel sıkıntısı çeken Rewe’ye gönderdi.

Anlaşmaya göre mevcut kriz sona erdikten sonra çalışanlar kulübe dönebilecek. Borussia Dortmund Yönetim Kurulu Üyesi Carsten Cramer, “Mevcut durum geçici çalışanlarımız için finansal belirsizliği beraberinde getiriyor. Sponsorumuz Rewe ile oturup böyle bir çözüm bulduk” dedi.

Maçlar maskeyle oynansın!

Belçikalı ünlü virolog Marc Van Ranst, yeniden başlamaya hazırlanan liglere öneride bulunarak “Futbolcular maçlara koruyucu maskelerle çıksın” dedi.

Van Ranst, klasik ameliyat maskelerinin bir işe yaramayacağını ancak bisikletçiler ile Amerikan futbolcularının kullandığı ve internette kolaylıkla bulunabilen hava kirliliği maskesinin giyilebileceğini dile getirdi.

Bu fikir aslında orijinal değil. Nitekim İtalya’da ligler ertelenmeden önce Benevento ve Pescara takımları maskeyle oynamak istemiş ancak hakem reddetmişti.