Cumhurbaşkanı: "Şahsım ve ailem hedef alınıyor"

AK Parti İzmir 7. Olağan İl Kongresi, Hakkari-Nevşehir İl Kongrelerinde konuştu. Berat Albayrak üzerinden yapılan kampanyaların şahsı ve ailesine yönelik olduğunu söyleyen Erdoğan muhalefete yüklendi.

Cumhurbaşkanı: "Şahsım ve ailem hedef alınıyor"

AK Parti İzmir 7. Olağan İl Kongresi, Hakkari-Nevşehir İl Kongrelerinde konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları...

Bugünkü kongrelerimizi İzmir'den Nevşehir ve Hakkari'ye uzanan bir hatta Türkiye'nin tüm güzelliklerini birlikte kucaklaştırarak gerçekleştiriyoruz.

İzmir de bizimdir, Nevşehir de bizimdir, Hakkari de bizimdir. Haçlı Seferleri'nden Serv'e kadar her dönem bizimle uğraşmışlardır. Bu saldırı kimi zaman, doğrudan topraklarımızı işgal girişimi olarak tezahür etmiştir. 

Ey, Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'daki terör mağduru anneleri hiç ziyaret ettin mi? Onurlu bir şekilde terörü kınamak yerine devleti suçlayan herkesin her masumun katlinde vebali bulunuyor. 

Biz Cudi'de varız, Gabar'da varız, Tendürek'te varız. Nerede hangi inde terörist varsa o inde biz de varız. Oraları onlara mezar ettik. Onbinlerle anılan teröristler yüzlerle anılıyor. 

Sizler elinde silahlarla gezen gençlik değil, bilgisayarıyla kitaplarıyla gezen bir gençliksiniz, tebrik ediyorum.

Sizleri bu kutlu saflarda görmek istiyoruz. Kardeşlerim, CHP ve şurekasının Hazine ve Maliye Eski Bakanımız Berat Albayrak'ı ve onun nezdinde tüm ailemi ve şahsımı hedef alan bir kampanya yürütüyor. Ülkenin ve milletin hayrına en küçük bir sözlerine ve duruşlarına şahit olmadığımız CHP yöneticilerinin hezeyanlarını zul adlettiğimiz için önce görmezden geldik. ancak iş siyaseti açıp ailemizi saldırı boyutuna varınca ağızlarının payını vermek şart oldu.

İzmir'in en büyük talihsizliği CHP'nin başındaki zatın mecliste İzmir vekili olarak yer aldığı için cevabı İzmir'den vermek istedim. Böylece İzmirli kardeşlerimiz doğrudan görme fırsatı bulacaktır.

"CHP'nin başındakini adam zannettim"

Önüne hangi hakikatler konursa konsun, aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor. Geçen hafta iki bakanımız kendisine gidip anlattılar, Savunma ve İçişleri Bakanı'm olayı anlattılar. CHP'nin başındakini adam zannettim. İkili görüşmelerden sonra mecliste maalesef sınır aşan bir yapıyla bu iki arkadaşıma edep dışı her şeyi yaptılar. Kılıçdaroğlu bir proje olarak CHP'nin başında bulunmaktadır. Yanındakiler de o projenin diğer başlıkları ve yandaşlarıdır. Gara operasyonun milletimizde açtığı öfkeyi PKK'nın üzerinden almak için akla ziyan noktalara çekmeye çalışmaktadır. Berat bey ve şahsımıza saldırılmasının en büyük nedeni budur.

Berat bey herhangi bir siyasetçi olarak görev yapsaydı kendisiyle ilgili değerlendirmeler daha objektif olabilirdi.

4 tane sondaj gemisi ve şimdi bir tane daha geliyor. Bunun adı finansı yönetmektir. Bunu başardığı için kuduruyorlar bunu başardığı için çıldırıyorlar. Bu gemileri kiralamaya kalksanız… Şimdi bizim 5 gemimiz var 6’ncısı da geliyor.

Türkiye ekonomisini daha da güçlü kılmak için pek çok alanda tarihinde öneme sahip uygulamaları da Berat Bey’in bakanlığı döneminde hayata geçirdik. Bunlar arasında çok önemli gördüklerimden biri de katılım şirketlerinde yeni modellerin geliştirilmesi ve katılım şirketlerinde faizsiz finans modellerinin çeşitlendirilmesidir.

Bu CHP… bunlar faizcidir, bunlar IMF’cidir. Kapalı kapılar ardından IMF yetkilileri ile pazarlık yapan bunlardır.

IMF'ye bir kuruş borcumuz yok! Bitti bu iş

Bize diyorlar  ki; IMF'den borç al, bizim IMF'ye bir kurul borcumuz yok, bitti o iş. Bay Kemal… Hey Faik Öztrak bilir misiniz şu anda IMF’ye bizim bir kuruş borcumuz yok. Bitti bu iş. Bize diyorlar ki IMF’den gidip borç alın o sizin cibilliyetinizdir. Biz de yok. Döviz rezervimiz bizim dönemimizde 132 milyar dolara kadar çıktı bir düşüşle 95 milyar dolara indi. Bizim akıl hocalarımız içimizde.  Yeniden 132 milyara da 200 milyara da yükseltiriz biz bu işi biliyoruz.

Berat Bey üzerinden yürütülen bu çirkin saldırının amacı bilgisizlik değildir. CHP nedeniyle kafası karışan vatandaşlarımız için döviz rezervi konusuna açıklık getirmek istiyorum.

Ekonomik saldırı altında olan ülkemiz için bu zorlu dönemde ödemeler dengesi tarafında bir sıkıntıyla karşılaşmamak için planlı döviz işlemleri yapıldı ve bu işlemlerin tamamı hukuka uygundur. Ne bir istismar ve hukuka aykırı işlem söz konusu değildir. Ülkemiz bunlara rağmen hedeflerine bağlı kalmayı başardı. 

Eğer bizimle yarışmak istiyorsanız icraatta yarışın. Berat Bey de tabii yargı önünde bugün itibarıyla hakkını arayacaktır.

Eğer bu iddiaları kağıt üzerinde bile projelendiremiyorsanız çekilin bu ülkenin önünden bıktık sizden, bıktık. Dikili bir taşınız yok ya. İnanın sorun bunlara büyükşehirlerde su problemini aşmak kimin görevidir. İnanın Kılıçdaroğlu’nun bundan bile haberi yoktur. Su Allah’ın nimeti vereceksin. Ve biz İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin suyunu DSİ kanalıyla biz verdik. Büyükşehir yapamadı bunu biz dedik ki her ne kadar İzmir bize oy vermiyorsa yapalım bunu işte bizim anlayışımız bu. Biz hedefte projede kendimizle yarışmayı sürdüreceğiz demektir.

Şimdi Havaalanından gelirken Karabağlar’ın halini gördük. Eşime onu söyledim. Bu güzel İzmir’e böyle bir yapılanma yakışıyor mu? Bu gecekonduları bu kaçak yapıları niçin ele alıp da düzenlemiyorsunuz. Yapmazlar, yapamazlar çünkü bunlar bizim gibi dertli değil. Türkiye’nin en güzel şehri belediye hizmetlerinde ilk 10’a bile giremiyorsa durup düşünmek lazım.

İzmir'in su sorunu

Daha geçenlerde İzmir’de her tarafı sular bastı mı? Benim milletim ekranda bir hanımefendi Bay Kemal’e 35 yıldır burayı siz yönetiyorsunuz 35 yıldır burayı siz yönettiğiniz halde bu alt yapı neden yapılmadı diye soruyor.

Bugün salgından teröre kadar pek çok sıkıntıya karşı dimdik ayaktaysak geçtiğimiz 18 yılın kazanımlarına borçluyuz.

Deprem konutlarını yıl sonuna kadar bitiriyoruz. 

Kayyum atamaya devam edeceğiz

Üretimin durduğu, Kandil'e devletin verdiği paranın gönderildiği, hizmetin olmadığı yerlere bugün de yarın da kayyum atamaya devam edeceğiz.

PKK’lı teröristlerin hakkını savunmak için dünyayı ayağa kaldırmayı bilirler, FETÖ’cülere destek vermek için yürümeyi de bilirler. İş ülkenin ve milletin hakkını savunmaya gelince de bizim işimiz karşı çıkmak bunu kendi söylüyor.

Halbuki dünyanın neresine giderseniz gidin milli konularda siyaset tek yürek tek bilek olarak hareket eder. Muhalefetin kendi çıkarları için böyle saldırdığı görüntüye Türkiye’den başka hiçbir yerde karşılaşmazsanız. 

Ülkemizi güçlü yapma hedefimizi hayata geçirene kadar bize durmak duraksamak yok.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları'mızın 15 Mart’ta yapılacak 6. Olağan Büyük Kongresi’nde Başkanlığı’na İzmir Gençlik Kolları Başkanımız Eyüp Kadri İnan kardeşimizi aday gösteriyoruz.