Berrak Tüzünataç'tan Greta Thunberg sözleri

Ünlü oyuncu Berrak Tüzünataç, Kilyos sahilini temizleme etkinliğine katıldı. Tüzünataç, Greta Thunberg'in sözlerini anımsatarak "Biz hala plastik kullanmaya devam ediyoruz. Bu ç ok üzücü" diye konuştu.

"Avrupa Birliği İklim Diplomasisi Haftası" kapsamında AB Türkiye Delegasyonu ve Sarıyer Belediyesi iş birliğinde Kilyos sahili temizlendi. Etkinliğe Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve 2019 iyi niyet elçisi oyuncu Berrak Tüzünataç ve çok sayıda öğrenci katıldı.

2019 iyi niyet elçisi oyuncu Berrak Tüzünataç, İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'i ve hatırlatarak, "Greta Thunberg konuşma yaptı, bütün gazetelerde yazıldı, bütün haberlerde çıktı, hepimiz farkındayız. Büyük çoğunluğun duyduğu bir olay bu. Fakat hala biz plastik kullanıyoruz, insanlar bunu doğaya atma hakkını kendinde görüyor. Bu benim için çok üzücü. İnsanların hem kendi nesline, hem gelecek nesillere, kendi içinde yaşadığı gezegene vicdanının olmadığını düşündürüyor. Bunun sorumluluğunu taşımamız gerekiyor artık. Mümkünse bu vicdanı oluşturmak adına buradayım" ifadelerini kullandı.