Charlie'nin Melekleri yakalandı

Beş Brezilyalı kadından oluşan "Charlie'nin Melekleri" isimli uyuşturucu çetesi üyeleri yakalandı. Her bir üye 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Charlie'nin Melekleri yakalandı

Brezilya polisi yıllardır peşinde olduğu "Charlie'nin Melekleri" isimli uyuşturucu çetesini çökertti. Polis, 5 kadından oluşan çetenin üzerinden, baskın sırasında 4 kg kokain, 2 kg MDMA tableti ve 5 kg'dan fazla esrar ele geçirdi. 

Çete, 24 yaşındaki Larissy Nascimento Dos Reis, 29 yaşındaki Vanessa Ananias tarafından yönetilen organizasyonda muhasebeci olarak görev yaparken, 33 yaşındaki Nayara Robeiro, 24 yaşındaki Andressa Santos ve 24 yaşındaki Nayene Fernandez-Silva teslimatları gerçekleştirdiği öğrenildi. 

Polis, baskın sırasında ele geçirdiği uyuşturucuya 1 milyon sterlin ile 1.35 milyon sterlin arasında değer biçti. Mahkeme, çeteye ait tesislerden 54 bin sterlin nakit para, kadınlara ait giysiler ile üç ateşli silah ve mühimmat da ele geçirildiğini duyuruldu. Kanıt olarak ele geçirilen bir bilgisayar, işletmenin perakende tarafının ayda yaklaşık 90.000 sterlin kâr ettiğini gösterdi.

Uyuşturucular imha edilecek

Şifreli WhatsApp mesajları, çoğu anlaşmanın 10 ila 15 kg kokain için olduğunu, ancak bir keresinde 50 kg kokainin el değiştirdiğini ortaya çıkardı.

Charlie'nin Melekleri yakalandı - Resim : 2

Sahte kimlik satmak, insanları helikopterle ülke dışına çıkarmak ve bir hapishane memuruna rüşvet vermek de dahil olmak üzere başka suçlara ilişkin kanıtlar da bulundu. Hakim, ayrıca uyuşturucuların imha edilmesine karar verdi.