Beşik kertmesi ile evlenmek istemedi: 9 yaralı!

Bursa'da 20 yaşındaki bir gencin beşik kertmesi yapıldığı kızla evlenmek istememesi üzerine iki aile birbirine girdi. Çıkan taşıl sopalı kavgada biri ağır 9 kişi yaralandı.

Beşik  kertmesi ile evlenmek istemedi: 9 yaralı!

Polis iki tarafı ayırabilmek için biber gazı kullanmak zorunda kaldı. 

Bursa’da çocukluklarında beşik kertmesi yapılan iki genç evlenme çağına geldiğinde işler hiç de umulduğu gibi gitmedi. 20 yaşındaki delikanlı O.O'nun, 17 yaşındaki beşik kertmesi S.O ile evlenmek istemediğini söylesi üzerine ortalık karıştı.

 İki aile arasındaki gerginlik kavgaya dönüştü. Bu ilk kavga komşuların araya girmesiyle yatıştırıldı. Ancak husumet bir türlü bitmedi.

 

Ancak dün kız tarafı,  damat adayı O.O.'nun ve ailesinin bindiği aracın önünü kesti. Kavgaya hazırlıklı gelen kız tarafı araçtan indirdikleri erkek tarafını getirdikleri sopalarla saldırdı. İki tarafın acımasızca birbirlerine kavgayı gören çevredekiler kavgayı ayıramayacaklarını anlayınca polis çağırdı. Ancak polis de iki aileyi ayırmakta hayli güçlük çekti. En sonunda polis ekipleri biber gazı kullanarak aileleri birbirinden ayırarak yaralılara ulaştı. Ağır yaralanan biri ağır 9 kişi hastaneye kaldırıldı.

Taşlı sopalı kavgaya karıştıkları belirlenen 18 kişi ise gözaltına alındı. İki ailenin arasındaki husumetin yeniden patlak vermesine karşın emniyet müdürlüğü önlem aldı. Tedbir maksatlı 2 ailenin evlerinin önüne çevik kuvvet ekibi sevk edildi.