Beşiktaş, 12 milyon euroluk yıldızın transferini bitirdi! Alacağı maaş bile belli oldu! Yarın Türkiye’ye geliyor

Beşiktaş’ın 2+1 yıllığına anlaşmaya vardığı Ganalı futbolcu Amartey’in yarın Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Beşiktaş, 12 milyon euroluk yıldızın transferini bitirdi! Alacağı maaş bile belli oldu! Yarın Türkiye’ye geliyor

Transfer sezonunda Arthur Masuaku’nun bonservisini alan, Somaspor’dan ise Emrecan Bulut’u kadrosuna katan Beşiktaş, çalışmalarına hız vermişti. Şenol Güneş’in Alexander Djiku yerine tercih ettiği Amartey ile görüşmelerini hızlandıran siyah beyazlı yönetim transferde mutlu sona ulaştı.

Beşiktaş, 12 milyon euroluk yıldızın transferini bitirdi! Alacağı maaş bile belli oldu! Yarın Türkiye’ye geliyor - Resim : 1

SÖZLEŞME DETAYLARI 

Beşiktaş, futbolcuyla uzun süren görüşmelerin ardından 2+1 yıllık anlaşmaya vardı. Orta Çizgi’nin haberine göre siyah beyazlı takımdan senelik 1.8 milyon euro ücret kazanacak.

Beşiktaş, 12 milyon euroluk yıldızın transferini bitirdi! Alacağı maaş bile belli oldu! Yarın Türkiye’ye geliyor - Resim : 2

TÜRKİYE'YE GELECEĞİ TARİH BELLİ OLDU

Futbolcunun yarın (Pazartesi) İstanbul’a gelmesi bekleniyor. Sağlık kontrolü sonrası resmi imzayı atacak olan Amartey, daha sonra siyah beyazlı takımın Almanya’daki kampına katılacak.

ŞENOL GÜNEŞ'İN AMARTEY PLANI

Şenol Güneş’in Amartey’i hem stoper hem de 6 numara rotasyonunda oynatmayı planladığı belirtildi. Güneş bu transfer için, "Amartey'i hem stoper hem orta sahaya düşündük. Djiku'yu da konuştuk ama ikisinden biri tercih edildiği zaman Amartey'i tercih ettik. Hem Gana Milli Takımı'nda oynadı hem de gelmek istediğini söyledi" şeklinde konuştu.

Transfermarkt’a göre değeri 12 milyon euro olan 28 yaşındaki Amartey, geçen sezon İngiliz ekibiyle 24 maça çıktı.