Beşiktaş ve Fenerbahçe derbisi

Fenerbahçe yılın en kritik maçına çıkacak. Beşiktaş, Fenerbahçe’yi evinde ağırlayacak. Sarı lacivertli taraftarlar uzun aradan sonra deplasmanda derbi izleyebilecek. Derbiyi Atilla Karaoğlan yönetecek.

Derbi mücadelesi Süper Lig’in 15. haftasına damga vuracak. Beşiktaş ve Fenerbahçe derbisi son yıllara göre diğer derbilerden daha heyecanlı geçeceğini söylemek yanlış olmaz. Beşiktaş ve Fenerbahçe derbisi genellikle sert geçer. Kartlar havada uçuşur. Saha içi tartışmalar, yıllarca konuşulan olaylar olur ve bir o kadar da seyir zevki fazladır. Derbinin heyecanı yükselince bazı olumsuzluklarda peşi sıra gelir. Maç içinde gerginlik had safhada olur. Oyuncular sert müdahalede bulunabilir

Beşiktaş ve Fenerbahçe derbisi - Resim : 1

Rıza Çalımbay, yeni yönetimle birlikte yükselişe geçmeyi hedefliyor. İsmail Kartal, Fred’in ve stoperlerin sakatlanmasının ardından düşüşe geçti. Kartal’ın hedefi Lig’in ilk haftalarındaki galibiyet alışkanlığını devam ettirmek. Sakatlanan oyunculardan sonra galibiyet serileri bitti. Takımda büyük öneme sahip olan oyuncuların geri dönmesi durumunda form tutmaları gerekecek. Avrupa’da mücadele edip aynı zamanda lig maçlarına çıkmak teknik adamları zorluyor. Kadro derinliği en iyi olan takım Fenerbahçe olduğu halde yetersiz kalıyor. Sakatlanan oyuncuların takıma geç dönmesinden dolayı sağlık çalışanları eleştiri yağmuruna tutuldu.  Fred’in dönüşüyle takım ve taraftar rahat nefes aldı.

Beşiktaş ve Fenerbahçe derbisi - Resim : 2

FENERBAHÇE FİKSTÜR 

Derbi maçları Lig’de hep kritik önem arz eder. Derbileri kazanan takımlar Z raporuna bakıldığında genelde şampiyonlukla taçlanır. Derbi galibiyetleri bu nedenle çok önemli. Fenerbahçe derbiden 15 gün sonra Galatasaray’la karşı karşıya gelecek. Lig’in başından beri konuşulan 2023 Türkiye Süper Kupası Fenerbahçe - Galatasaray derbisinden beş gün sonra oynanacak. Fenerbahçe yoğun dönemine girmiş bulunuyor. Her maçı final değerinde. Bu nedenle İsmail Kartal'ın yapacağı her seçim camia adına kritik olacak.