Beşiktaş’ın eski yıldızı Şampiyonlar Ligi’nde damga vurdu! 63 yıllık rekoru kırdı, attığı golle tarihe geçti

Bir dönem Beşiktaş’ta oynayan Porto’nun yıldız futbolcusu Pepe, Şampiyonlar Ligi’nde Antwerp’e attığı golle turnuvada gol atan en yaşlı futbolcu ünvanının sahibi oldu.

Beşiktaş’ın eski yıldızı Şampiyonlar Ligi’nde damga vurdu! 63 yıllık rekoru kırdı, attığı golle tarihe geçti

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 4. maçında Porto, evinde Belçika ekibi Antwerp’i konuk etti. Ev sahibi takım mücadeleyi 32.dakikada Evanilson (P) ve 90+1.dakikada Pepe’nin attığı gollerle 2-0 kazandı.

Beşiktaş’ın eski yıldızı Şampiyonlar Ligi’nde damga vurdu! 63 yıllık rekoru kırdı, attığı golle tarihe geçti - Resim : 1

EN YAŞLI GOL ATAN İSİM OLDU

Takımının 2.golünü atan 40 yaşındaki Pepe, H Grubu 4. maçında Antwerp’e attığı golle birlikte, Pepe, 40 yıl, 8 ay, 12 gün ile Şampiyonlar Ligi’nde gol atan en yaşlı futbolcu unvanının sahibi oldu.

Beşiktaş’ın eski yıldızı Şampiyonlar Ligi’nde damga vurdu! 63 yıllık rekoru kırdı, attığı golle tarihe geçti - Resim : 2

63 YILLIK REKORU TARİHE GÖMDÜ

Rekor 63 yıl sonra kırılmış oldu. Bu unvan 39 yıl, 7 ay, 6 gün ile Norveç ekibi Fredrikstad formasıyla Willy Olsen’de bulunuyordu.

Bir dönem Beşiktaş forması da giyen 40 yaşındaki Portekizli savunmacı, Devler Ligi’nde 116. maçını geride bırakırken, toplamda 4 kez gol sevinci yaşadı ve 5 de gol pası verdi.

Beşiktaş’ın eski yıldızı Şampiyonlar Ligi’nde damga vurdu! 63 yıllık rekoru kırdı, attığı golle tarihe geçti - Resim : 3