Beşiktaş’ta Afrika Uluslar Kupası krizi! Defans hattı o ay çökecek! 3 isim birden gidecek

Beşiktaş’ın 6 futbolcusu Afrika Uluslar Kupası’na gidecek. Siyah-beyazlılar, lig maçlarında bu futbolcularını kullanamayacak. Bu 3 ismin stoper olması siyah beyazlı takımın defans hattında sıkıntı yaşamasına neden olacak.

Beşiktaş’ta Afrika Uluslar Kupası krizi! Defans hattı o ay çökecek! 3 isim birden gidecek

Avrupa takımlarını Afrika Uluslar Kupası endişesi sararken bu durumdan en çok etkilenecek takımlardan biri Trendyol Süper Lig ekibi Beşiktaş olacak. 13 Ocak-11 Şubat 2024 tarihleri arasında Fildişi Sahili'nde düzenlenecek olan turnuvada Beşiktaş’tan 6 futbolcu yer alacak.

Beşiktaş’ta Afrika Uluslar Kupası krizi! Defans hattı o ay çökecek! 3 isim birden gidecek - Resim : 1

Bu isimler şunlar:

Daniel Amartey (Gana)

Eric Bailly (Fildişi Sahili)

Arthur Masuaku (Demokratik Kongo)

Jackson Muleka (Demokratik Kongo)

Rachid Ghezzal (Cezayir)

Omar Colley (Gambiya)

FUTBOLCULAR HANGİ MAÇLARI KAÇIRACAK?

Afrika Uluslar Kupası, 13 Ocak-11 Şubat 2024 tarihleri arasında Fildişi Sahili'nde düzenlenecek. Aynı tarihlerde Beşiktaş ligde Karagümrük, Pendikspor, Adana Demirspor, Sivasspor, Trabzonspor ve Kayserispor ile karşılaşacak.

Beşiktaş’ta Afrika Uluslar Kupası krizi! Defans hattı o ay çökecek! 3 isim birden gidecek - Resim : 2

Bu araya Beşiktaş'ın tam 6 maçının denk gelmesi, 8 futbolcunun da tamamen takımda olmayacağı anlamını taşımıyor. Önemli olan kupanın grup aşamaları. Grup aşamalarından sonra her turda takım sayısı azalacağı için futbolcuların geri dönmesi de çabuklaşacak. Ancak, burada da önemli olan ülke kamplarının ne zaman başlayacağı ve kaç futbolcunun çağırılacağı. Kupa 13 Ocak'ta başlasa da kamplar için daha erken gidileceğinden 7 Ocak haftasında Kasımpaşa ile oynanacak olan 19'uncu hafta karşılaşması da bu programa dahil olabilir.