Beşiktaş’tan geçmiş dönemde açılan davaların geri çekileceği iddiasına ilişkin açıklama

Beşiktaş Kulübü, geçmiş dönemde açılan davaların geri çekileceği iddiasını yalanladı. Açıklamada, “Bugüne dek mahkemeye sunulmuş her dosya, Beşiktaş JK Denetleme Kurulu tarafından tespit edilmiş veya bundan sonra tespit edilecek her unsur, Genel Kurulumuzun iradesi ve tüzüğümüzün emirleri çerçevesinde ele alınarak, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin huzurunda sonuçlanacaktır” dedi.

Beşiktaş’tan geçmiş dönemde açılan davaların geri çekileceği iddiasına ilişkin açıklama

Gazeteci Atilla Türker, Radyo Gol’de yaptığı açıklamada, Beşiktaş yönetiminin geçmiş dönemde açılan davaları geri çekeceğini iddia etmişti. Türker, “Çok önemli-güvenilir bir kaynaktan çarpıcı bir duyum aldım.  Hasan Arat yönetimi; Ahmet Nur Çebi’nin, Fikret Orman dönemine yönelik açtığı 11 davayı geri çekecekmiş. Denetleme raporlarına göre o dönemde 102 milyon euro havaya uçmuş. 300 km uzunluğunda boru alınmış. Ortada boru yok… ‘Boru davası’ dahil, tüm davalar geri çekilecekmiş” demişti.

BEŞİKTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Türker’in iddiaları sonrası Beşiktaş Kulübü’nden açıklama geldi. Açıklamada söz konusu iddia yalanlanarak şöyle denildi:

"Bugün Sayın Atilla Türker tarafından "duyum aldım" biçiminde kamuoyuna aktarılan, geçmiş dönemde açılan davaların geri çekileceği iddiası, asılsız ve hayatın doğal akışına aykırıdır.

Bugüne dek mahkemeye sunulmuş her dosya, Beşiktaş JK Denetleme Kurulu tarafından tespit edilmiş veya bundan sonra tespit edilecek her unsur, Genel Kurulumuzun iradesi ve tüzüğümüzün emirleri çerçevesinde ele alınarak, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin huzurunda sonuçlanacaktır.

Yönetim Kurulumuz, tüzüğümüzün Beşiktaş JK kurullarına verdiği yetkilerin en iyi şekilde kullanılması için destek olacaktır.

Ortaya konulan duyumun deneyimli gazeteci Sayın Atilla Türker tarafından düzeltileceğine inanıyoruz. Saygılarımızla.”