Beştepe’de Muhtarlar Toplantısı… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli mesajlar: Terör örgütü ile DEM'lenmeyi tercih ettiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Terörle mücadeleye ilişkin önemli mesajlar veren Erdoğan, "Son 6-7 yılımız terörle mücadelede en başarılı ve en sonuç alıcı yıllar olarak tarihe geçti" ifadelerini kullandı. "Hiçbir ülkede böyle bir muhalefet örneği yok" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sırf kendi tabanına çalışıyor görünmek için PKK ve uzantıları ile "dem"lenmeyi içlerine sindirenleri milletimize havale ediyoruz" şeklinde konuştu.

Beştepe’de Muhtarlar Toplantısı… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli mesajlar: Terör örgütü ile DEM'lenmeyi tercih ettiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda 'Muhtarlar Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Sınır dışı operasyonlar neticesinde sınır içinde terörün bitme noktasına geldiğini vurgulayan Erdoğan, "Bizim inancımızda şehadet en yüce mertebedir. Şehitlik makamı peygamberlere komşuluk makamıdır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Yüreklere acı salmamak için hep birlikte daha sorumlu davranalım.

Muhtarlar Toplantı'mızın 53.sünde sizlerle birlikteyiz. 2023 muhtarımızla bir aradayız. Milletin evine hoş geldiniz. Muhtarlarımızı özlemişiz. Gördüğüm kadarıyla muhtarlarımız da bizi özlemiş. En son geçtiğimiz yılın Ekim ayında Ankara'ya gelen muhtarlarımıza, muhtarlar konukevinin açılışını yapmıştık. Tüm bu muhtar hizmet binalarımızın milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

“SİZLERLE HER FIRSATTA BULUŞMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Muhtarlarla bizim aramızda, Neşet Ertaş'ın ifadesiyle, kalpten kalbe giden bir yol vardır. Bunun için her fırsatta sizlerle buluşmaya çalışıyoruz.

“MUHTARLAR YÖNETİM SİSTEMİNİN EN GENİŞ AĞI”

Bilindiği gibi 2015 yılı şubat ayından bu yana on binlerce muhtarımızla toplantılar yaptık. Niçin muhtarla bu kadar sık buluşuyoruz. Çünkü muhtarlar yönetim sisteminin en geniş ağının temsilcisidir. Hem milletimizin nabzını en iyi şekilde tutacağımızı hem de ülkemizin gerçek fotoğrafını görebileceğimizi biliyoruz. Biz de 2002'den itibaren muhtarlarımızı her alanda destekledik. Muhtarlık bilgi sistemiyle, muhtar ve vatandaş arasında işleyen bir kanal oluşturduk. Muhtarlarımızın maaşlarını yaptıkları işle mütenasip bir seviyeye getirdik.

"MUHTARLARLA BU KADAR İLİŞKİ KURAN BAŞKA CUMHURBAŞKANI BULAMAZSINIZ"

Muhtarlarla bu derece yakın, bu derece ilişki kuran başka cumhurbaşkanı bulamazsınız. Niçin bu kadar yakın irtibat halindeyiz, çünkü muhtar bu ülkenin yönetim piramidinin temelidir. Sırt sırta verinde 85 milyona en iyi şekilde ulaşabileceğimizi biliyoruz. Bize bu konuda her desteği veriyor muhtarlarımız. Biz de muhtarlarımızı her alanda destekledik. Büyükşehir belediyelerinde muhtarlık işleri dairesi ihdas ettik. Maaş ve diğer özlük haklarını münasip seviyeye getirdik.

Beştepe’de Muhtarlar Toplantısı… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli mesajlar: Terör örgütü ile DEM'lenmeyi tercih ettiler - Resim : 1

Afet sonrası yapılan yardım dağıtım sistemine de muhtarlarımızı dahil ettik. Bu şekilde yolumuza devam edeceğiz.

“MUHTARLA ARAMIZA KİMSEYİ SOKMAYACAĞIZ”

Vatandaşlar arasındaki bağın sağlıklı olmasını muhtarlarımız temin ediyor. Muhtarlık kurumunun yeniden ele alınması gerekiyor.

Pek çok vazife üstlenen muhtarlarımız hem şehirde hem kırsalda gerekli. Teknolojideki gelişmelerle muhtarlarımızın işlevlerinin yeniden düzenlenmesi düşünülebilir. Muhtarlarla aramıza kimseyi sokmayacağımızı söyledik. Muhtarlarımız bizim temsilcilerimizdir. Onları kimseye ezdirmeyiz, kimseye istismar ettirmeyiz.

“İÇİŞLERİ BAKANIMIZA TALİMAT VERİYORUM…”

İçişleri bakanımıza talimat veriyorum, muhtarlıklarımızın yeniden yapılandırılması için çalışmaları mutlaka gündeme alalım. Vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın, belediye başkanlarımızın, valilerimizin, bakanlıklarımızın görüşlerini alarak çalışmayı yapalım. Biz buralara muhtar bile olamaz manşetlerini çiğneyerek geldik.

"HER DÖNEM BAŞKA GÖRÜNÜMLE YOLA ÇIKAN DÜŞMANLAR 40 YILDIR PKK İLE SİNSİ EMELİN PEŞİNDE KOŞUYOR"

Son bir buçuk asrımız zorlu geçti. Çanakkale'den Sarıkamış'a kadar büyük fedakarlıklarla yürüttüğümüz sürecin ardından yeni bir dönemin kapısını açtık. Her dönem başka görünüm ile yola çıkan düşmanlar 40 yıldır PKK ile aynı sinsi emelin peşinde koşuyor. Hamdolsun bugüne kadar emellerine ulaşamadılar ama asla da vazgeçmediler.

21 yıldır devletimiz ve milletimiz adına bu coğrafyada yaşamanın bedelini neredeyse her gün dedik ve ödüyoruz. Asıl mesele ülke içinde birilerinin hala Türkiye'nin bölgesinde ve tüm dünyada neye tekabül etiğinin farkına varamamış olmasıdır.

"3 GÜNDE 59 TERÖRİSTİ GÖMDÜK"

Bunların yıpratılmasına taviz veremeyiz. Burada kararlı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Son 6-7 yılımız terörle mücadelede en başarılı ve en sonuç alıcı yıllar olarak tarihe geçti. Risk ve tehditlerin hiçbirine prim vermedik. Türkiye yakın tarihinin en önemli harekatlarını gerçekleştirdi. 12 şehidimiz oldu, ordan 59 teröristi gömdük. Artık teröre kaynağında müdahale edeceğiz.

"BİZİM İNANCIMIZDA ŞEHADET EN YÜCE MERTEBEDİR"

Teröristlerin vatan topraklarını kirletmesine müsaade etmiyoruz. Kendi şehirlerimizde, kendi karakollarımızda içimizi acıtan alçak terör eylemlerine maruz kalıyorduk, şimdi teröristleri sınır dışında kendi mağaralarında imha ediyoruz. Sınır içinde terör bitme noktasına geldi ise sınır dışında yaptığımız operasyonlar sayesindedir. Bizim inancımızda şehadet en yüce mertebedir. Şehitlik makamı peygamberlere komşuluk makamıdır.

"SURİYE'DE 72 TESİS VURULDU"

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum. Şehitlerimizin kanını asla yerde bırakmadık, bırakmıyoruz. Milli İstihbarat Teşkılatı'mız Suriye kuzeyinde operasyonlar yapıyor. 72 tesis vuruldu. Durmayacağız, nerelerde bunlar için kaynaklar varsa onların bu kaynaklarını yok edeceğiz. Ve bütün bunlarla beraber teröristler de bertaraf oluyor. Kararlılıkla devam edeceğiz.

Beştepe’de Muhtarlar Toplantısı… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli mesajlar: Terör örgütü ile DEM'lenmeyi tercih ettiler - Resim : 2

HİÇBİR ÜLKEDE BÖYLE BİR MUHALEFET ÖRNEĞİ YOK

Bölgedeki şartları bilmeyen, taktiklerden haberi olmayan birileri PKK uzantıları ağzıyla güya bizi eleştiriyor. Hiçbir ülkede kendi devletinin güvenlik stratejilerini değersizleştirmeye çalışan muhalefet örneği yoktur.

"PKK VE UZANTILARIYLA DEMLENENLERİ MİLLETİMİZE HAVALE EDİYORUZ"

Sırf kendi tabanına çalışıyor görünmek için PKK ve uzantıları ile demlenmeyi içlerine sindirenleri milletimize havale ediyoruz. Bu mesele parti meselesi değil ülkenin beka meselesidir. Terör gibi konuda güç birliği içinde hareket etmesi millete karşı mesuliyeti gereğidir. Bölücü örgüt emellerine koş başlığı yapanları milletimiz affetmeyecektir. Sizlerden bu çarpıklıkları kendi köylerinizde mahallenizdeki vatandaşlara anlatmanızı bekliyorum. Milletimizi bu kifayetsizlere bırakırsak bunun vebalini taşıyamayız.

Türkiye tüm bu mücadeleleri aynı anda yürütecek güce, imkana, kararlılığa sahiptir. Diğer alanlardaki meşguliyet ne olursa olsun gündemimiz ülkemizi depreme karşı hazırlamaktır. İhya ve inşa faaliyetlerini hızla sürdürürken deprem tehdidi altındaki şehirlerimizde çalışmaları sürdürüyoruz.