Beyaz örtü altına giren Murat Dağı, eşsiz manzarası ve masalsı güzelliği ile doğa severleri büyülüyor

Kütahya'nın Gediz ilçesinde hafta sonu boyunca etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Murat Dağı beyaz örtü altına girdi. Beyazlar içinde kalan Murat Dağının efsane manzarası ise gören herkesi büyüledi.

Beyaz örtü altına giren Murat Dağı, eşsiz manzarası ve masalsı güzelliği ile doğa severleri büyülüyor

Kütahya'nın Gediz ilçesinin yüksek kesimlerinde hafta sonu boyunca etkili olan kar yağışı Murat Dağını beyazlar içinde bıraktı. Beyaz örtü altına giren Murat Dağı eşsiz güzelliği ile kartpostallara taş çıkartır görüntüler verdi. 

Gediz ilçesi sınırlarında yer alan bölgenin en önemli turizm merkezlerinden olan 2 bin 312 rakımlı Murat Dağı kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı.

BÖLGE TURİZM AÇISINDA OLDUKÇA ÖNEMLİ

Termal şifalı suları ve kayak merkezi ile bölge turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Murat Dağında görülmeye değer manzaralar oluştu.

Dağın zirvesi ve etekleri kar yağışı sonrasında kartpostallık görüntüleri de beraberinde getirirken eşsiz manzaraları ile büyüledi.

Kar yağışını fırsat bile vatandaşlar Murat Dağına akın ederken off-road kulübü üyeleri de 4x4 araçları ile dağın zirvesine çıkarak manzaranın keyfini çıkardılar.

 

Beyaz örtü altına giren Murat Dağı, eşsiz manzarası ve masalsı güzelliği ile doğa severleri büyülüyor - Resim : 1