Beyni şişerek öldü... Daha sonra vücudu şişmeye başladı.... Tam patlayacakken imdadına araştırmacılar yetişti

Nadir bulunan bir tür olan nadir derin dalış balinası ,Massachusetts'te kıyıya vurdu. Kıyıya vuran balinanın önce vücudunun şişmeye başladığı ve beyni şişerek öldüğü açıklandı. Patlamadan hayvana yetişen araştırmacılar hayvanın neden öldüğüne dair araştırmalarını sürdürüyor.

Beyni şişerek öldü... Daha sonra vücudu şişmeye başladı.... Tam patlayacakken imdadına araştırmacılar yetişti

 

Nesli tehdit altında olan ve nadir bir tür olan dalış balinası 18 Mayıs'ta Massachusetts'te yer alan Wingaersheek Plajı'na vurdu. Başta yaşayan hayvanın daha sonra beyninin şiştiği ve öldüğü ifade edildi. Hayvanın imdadına yetişen ekip eğer yetişmeselerdi hayvanın patlayacağını açıkladı.

Beyni şişerek öldü... Daha sonra vücudu şişmeye başladı.... Tam patlayacakken imdadına araştırmacılar yetişti - Resim : 1

“ARA SIRA ÇIRPINIYORDU”

Seacoast Bilim Merkezi'ndeki Deniz Memelileri Kurtarma ekibinden Brian Yurasits, New Hampshire Public Radio'ya verdiği demeçte, "Başlangıçta karaya oturduğunda canlıydı ve biraz uyuşuk olduğu kaydedildi, ancak yine de ara sıra çırpınıyordu" dedi.

Beyni şişerek öldü... Daha sonra vücudu şişmeye başladı.... Tam patlayacakken imdadına araştırmacılar yetişti - Resim : 2

ÖLÜM NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi ve Uluslararası Hayvan Refahı Fonu'ndan ekiplerin de dahil olduğu müdahale ekibi, daha önce bu türden bir balina görmemişti, ancak sonunda bunun bir Sowerby gagalı balinası olduğunu belirledi . Balinadan numune alan ekipler hayvanın ölüm nedenini araştırmaya devam ediyor.