Beyoğlu'nda pahalı ürünleri seçerek çalan hırsızlar kamerada!

Beyoğlu Karaköy Perşembe Pazarı'nda hırdavat dükkanına giren hırsızlar, el feneriyle etiketlerine bakıp pahalı ürünleri seçerek, 20 bin TL'lik malzeme çaldı. Hırsızlık iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Hırsızların daha önce de dükkanına girmek istediğini ama, başaramadıklarını ifade eden Serkan Dokumacı "Bu kez başardılar, bir an önce yakalanmalarını bekliyoruz" dedi.

Beyoğlu'nda pahalı ürünleri seçerek çalan hırsızlar kamerada!

Karaköy Perşembe Pazarı Kürekçiler Kapısı Sokak'taki hırdavat dükkanında dün sabah saatlerinde hırsızlık oldu. İş yeri sahibi Serkan Dokumacı, kapı kilitlerinin kesilerek içeri giren hırsızların, 20 bin TL'lik malzeme çaldığını tespit etti. Dokumacı, polise başvurarak şikayetçi oldu.

Beyoğlu'nda pahalı ürünleri seçerek çalan hırsızlar kamerada! - Resim : 1

Hırsızlar güvenlik kamerasında

Hırsızlar iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde 4 şüphelinin 9 Ağustos Salı günü bir araçla dükkanın önüne geldiği, çevreyi kontrol ettikten sonra kilitleri kesmeye çalıştığı görülüyor. Kilitlerin tamamını kesemeyen hırsızlar, bir süre sonra araçlarına binerek uzaklaştı. İkinci denemelerinde ise dün sabah saatlerinde hırdavatçı dükkanına gelen hırsızlar, kapıdaki beş kilidi de kesip içeri girdi. Alarmın çalmasına aldırış etmeden pahalı ürünleri arayan şüphelilerin, el feneriyle ürünlerin fiyatlarını tek tek kontrol etmesi dikkat çekti. Şüpheliler seçtikleri pahalı ürünleri alarak araçlarına yükleyip, olay yerinden kaçtı. 

Beyoğlu'nda pahalı ürünleri seçerek çalan hırsızlar kamerada! - Resim : 2

"İkinci girişimde başardılar"

Dükkan sahibi Serkan Dokumacı "İş yerimizde daha önce de bir soygun girişimi oldu fakat, başarılı olamadılar. İlk denemede yapamadıkları hırsızlığı pazartesi günü tamamladılar. Aslında bu hırsızlığı bekliyorduk. Elektrikli el aletleri çaldılar. Markalı ve pahalı ürünleri seçip çalmışlar. Bu hırsızlar profesyonel. Daha önce gelip keşif yapıyor. Hangi mağazada ne var bakıyorlar, rahat girebilecekleri dükkanları seçiyorlar. Bizim 5 kilidimiz vardı, tamamını kırmışlar. Ellerinde demir kesme makasları, levyeler var. Hırsızlardan çevredeki esnaflar da çok rahatsız. Ben evime gittiğimde gece yarısı kalkıyorum, telefondan kameralara bakıyorum. Uykularım kaçtı. Dört yıldır rahattık. Son bir ay içerisinde gene hırsızlık olayları artmaya başladı. İki hafta önce arkadaşın dükkanına girdiler, ciddi zarar verdiler. Benim dükkanımla birlikte başka dükkana da girmişler. Benim hasarım 20 bin civarında" dedi.

Beyoğlu'nda pahalı ürünleri seçerek çalan hırsızlar kamerada! - Resim : 3