Biden’dan İsrail’e sınırsız destek mesajı: İsrail'in neye ihtiyacı varsa sağlanması için emrini verdim

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalarla ilgili yaptığı açıklamada "Bizim çok net ve kesin desteğimiz var. İsrail saldırılarının bunu meşrulaştırmak için yapılması sözkonusu olamaz. İstihbaratlar, diplomatlar birbiriyle konuştu. Ekibimize daimi olarak temasta kalma emrini verdim." dedi. Açıklamada, Pentagon’un gelecek günlerde, İsrail'in kendisini savunmak için neye ihtiyaç duyarsa sahip olmasını sağlamak için çalışacağı ifade edildi.

Biden’dan İsrail’e sınırsız destek mesajı: İsrail'in neye ihtiyacı varsa sağlanması için emrini verdim

İsrail-Gazze hattında tansiyon yükseldi. İsrail'in farklı noktaları, Gazze'den ateşlenen roketlerle hedef alındı. İsrail medyası, saldırıda en az 250 kişinin öldüğünü, yaralı sayısının 1000'i geçtiğini bildirdi. Ölenlerin arasında İsrailli üst düzey askerlerin de olduğu belirtildi. Gazze, İsrail'in saldırılarında 232 Filistinlinin hayatını kaybettiğini aktardı. Saldırıların ardından ABD Başkanı Joe Biden açıklama yaptı.

Biden'ın açıklamaları şu şekilde:
Masum insanlar Hamas tarafından öldürüldü. Esir alındı. Netanyahu ile bir görüşme yaparak, ABD'nin terör saldırıları için İsrail'in yanında olduğunu söyledim. Bu herhangi bir tarafın intikam alacağı bir zaman değildir. Ürdün Kralı ile görüştüm, Kongre ile görüştüm ve ulusal güvenlik ekibimi İsrail'e yönlendirdim.

"ÇOK NET VE KESİN DESTEĞİMİZ VAR"
Bizim çok net ve kesin desteğimiz var. İsrail saldırılarının bunu meşrulaştırmak için yapılması sözkonusu olamaz. İstihbaratlar, diplomatlar birbiriyle konuştu. Ekibimize daimi olarak temasta kalma emrini verdim.

 "MISIR, TÜRKİYE, KATAR VE FİLİSTİNLİ YETKİLİLER İLE İLETİŞİME GEÇTİM."
Mısır, Türkiye, Katar ve Filistinli yetkililer ile iletişime geçtim.  Burada insanların hayatları ellerinden gidiyor, aileler yıkılıyor. Bütün aileler için dua ediyorum. Ruhları şadolsun. Birçoklarına geçmiş olsun diliyorum. Kimse hata yapmasın. 

"ABD İSRAİL'İ KURULUŞUNDAN 11 DAKİKA SONRA TANIMIŞTIR"
ABD, İsrail'in yanındadır. ABD İsrail'i kuruluşundan 11 dakika sonra tanımıştır. Çok teşekkür ediyorum.