Biden’dan Prigojin’in uçağının düşmesinde Putin iması: Rusya'da Putin'in arkasında olmadığı çok fazla olay yok

Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in de arasında bulunduğu jetin düşmesi sonucu 10 kişi hayatını kaybederken bu olay hakkında yorum yapan ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin’in olayda parmağı olabileceğini ima etti.

Biden’dan Prigojin’in uçağının düşmesinde Putin iması: Rusya'da Putin'in arkasında olmadığı çok fazla olay yok

Rus paralı asker grubu Wagner’in askerlerinin Rusya’da kalkışma girişimi sonrası flaş gelişme yaşandı. Olaydan aylar sonra Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in de yolcu listesinde olduğu özel jet, Rusya’nın başkenti Moskova’dan St. Petersburg kentine uçtuğu sırada Tver bölgesinde düştü, kazada 3’ü pilot toplam 10 kişi hayatını kaybetti.

PRIGOJIN DE ÖLDÜ

Uçağın yolcu listesinde Prigojin’in de hayatını kaybettiği açıklandı. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı, düşen uçakta Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in öldüğünü bildirdi.

“ŞAŞIRMADIM”

Yaşanan olaya ilişkin konuşan ABD Başkanı Joe Biden, "Ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama şaşırmadım" dedi. Söz konusu uçağın düşmesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in parmağı olabileceğini ima eden Biden, “Rusya'da Putin'in arkasında olmadığı çok fazla olay yok. Ancak olayın arka planını bilecek kadar bilgim yok" dedi.