Biden'ın F-16 mektubu... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, cuma namazı sonrası açıklamalar: Bir an önce neticeyi bekliyoruz! Dışişleri Bakanı bu işin takibini yapıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazreti Ali Camii'nde cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İsveç'e verilen NATO onayının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dışişleri Bakanı bu işin takibini yapıyor. Attığımız adımla gerek Kanada gerek İsveç, bu atılan adımla ilgileniyor. NATO için önemli bir güç kaynağı olmuştur" ifadelerine yer verdi.

Biden'ın F-16 mektubu... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, cuma namazı sonrası açıklamalar: Bir an önce neticeyi bekliyoruz! Dışişleri Bakanı bu işin takibini yapıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazreti Ali Camii'nde cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İsveç'e verilen NATO onayına ilişkin, "Bu sürecin başlamasını sağlayacaktır. Dışişleri Bakanı bu işin takibini yapıyor. Attığımız adımla gerek Kanada gerek İsveç, bu atılan adımla ilgileniyor. NATO için önemli bir güç kaynağı olmuştur" dedi.

"OLUMLU BİR KARAR ÇIKMASINI BEKLİYORUM"

Açıklamalarında Güney Afrika’nın İsrail’e karşı açtığı soykırım davasına da değinen Erdoğan, "Güney Afrika Cumhurbaşkanı'nın takibi bizim için önemlidir. Lahey'e bizim bir hukukçu ekibimiz gitti. Olumlu bir karar çıkmasını bekliyorum" ifadelerini kullandı."

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN SEÇİME NASIL HAZIRLANDIĞINI GÖSTERECEĞİZ"

Erdoğan, seçim çalışmaları için İzmir'de olacağını ifade ederek, "Yarın İzmir'de olacağım, ertesi gün Eskişehir'e geçeceğim. İzmir ve Eskişehir'i önemsiyoruz. Buralarda da güçlü sesler çıkararak, Cumhur İttifakı'nın seçime nasıl hazırlandığını göstereceğiz" şeklinde konuştu.