İmzalar atıldı! Altın madeni için dev anlaşma...

Bilecik’in Söğüt ilçesinde heyecan yaratan ve Söğüt Altın Madeni Projesi ismi verilen altın madeninin projesi için imzalar atıldı.

İmzalar atıldı! Altın madeni için dev anlaşma...

Bilecik’in Söğüt ilçesinde GÜBRETAŞ’a ait arazide tespit edilen 3,5 milyon onsluk altın rezervinin nasıl değerlendirileceği merak edilirken bu konuda ilk resmi adım atıldı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) iştiraklerinden olan ve Türkiye’nin en etkili sektörel kuruluşlarından gösterilen GÜBRETAŞ Maden yatırımları AŞ ile Ziraat Bankası arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Söğüt Altın Madeni Projesi adı verilen projeye ilişkin yapılan sözleşmenin kapsamı ve detayları da kamuoyuna duyuruldu.

135 milyon dolarlık kredi

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi’nin çeşitli alanlarda işbirliği yaptıklarını söyleyen Fahrettin Poyraz, sözlerine şöyle devam etti:

Türk tarımının önemli aktörü olan iki kurum bugün bir başka alanda büyük bir iş birliğine imza attı. Bizin alanımız yalnızca tarım değil. Ülkemize katkı sunacak ve bizim yapabileceğimiz hangi proje olursa olsun Ziraat Bankası ve Tarım Kredi uyum içerisinde çalışacaktır. Bugün Söğüt Altın Madeni Projesi’nin finansmanı için toplandık. Bu yıl kullanılmak üzere 135 milyon dolarlık bir kredi tahsisi gerçekleşmişti.

Hedef: Yılda 7 ton üretim

Türkiye’nin en büyük getirili projelerinden birisi olması beklenen Söğüt Altın madeni Projesi hakkında bilgi veren Fahrettin Poyraz, “Biz bu altın madenine 450 milyon dolarlık bir yatırım maliyeti hesapladık. İki ayrı cevher sahası var. Hızlı bir şekilde üretime başlamak istiyoruz. Yılda 6-7 ton civarın altın üretimi yapmayı hedefliyoruz. Bu da Türkiye’de yıllık üretim miktarının yüzde 15’ine denk gelmektedir” ifadelerini kullandı.

Törende Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar da “Ziraat Bankası olarak üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata katkı verecek her projede yer almak istiyoruz. Türkiye’de altın ithalatı zaman zaman yükseliyor. Bu durum da cari açığa olumsuz yansıyor. Ülke içinde altın üretimini arttırmak büyük bir ekonomik girdi anlamına geliyor. Biz bu projenin tamamında yer alacağız” dedi.