Bilecik'te siyanür alarmı: Ölü var! Onlarca kişi gözlem altında tutuluyor

Bilecik'te evin bahçesinde kuyuya düşün 34 yaşındaki Nihat Kalkandere yaşamını yitirdi, 67 yaşındaki Abdullah Alkan ise ekipler tarafından kurtarıldı. Kuyuda siyanür tespit edilmesinin ardından aralarında AFAD, itfaiye ve sağlık ekiplerinin bulundu. 41 kişi gözlem altına alındı.

Bilecik'te siyanür alarmı: Ölü var! Onlarca kişi gözlem altında tutuluyor

Olay, dün saat 20.30 sıralarında Camicedit Mahallesi Satuk Buğra Han Sokak'ta meydana geldi. 2 kişinin bir evin bahçesindeki kuyuya düştüğü ihbarı üzerine adrese itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerince kuyudan çıkarılan Abdullah Alkan, Bozüyük Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

YÜKSEK MİKTARDA SİYANÜR TESPİT EDİLDİ
Yoğun koku gelmesi üzerine yaptıkları ölçümde, kuyuda yüksek miktarda hidrojen siyanür tespit eden ekipler, çalışmalara ara vererek AFAD'a haber verdi. Bölgeye gelip gaz maskeleriyle kuyuya inen AFAD ekipleri, Nihat Kalkandelen'in cansız bedenine ulaştı. İlk incelemede, siyanür nedeniyle hayatını kaybettiği belirlenen Kalkandere’nin cenazesi, otopsi için Osmaneli Mustafa Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bilecik'te siyanür alarmı: Ölü var! Onlarca kişi gözlem altında tutuluyor - Resim : 1

41 KİŞİ GÖZLEM ALTINDA
Öte yandan Abdullah Alkan'ı kurtarmak isteyen bir kişide görülen semptomlar üzerine olay yerinde bulunan AFAD, itfaiye ve sağlık personelin de aralarında olduğu 41 kişi, Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) prosedürü çerçevesinde tedbir amaçlı Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gözlem altına alındı. Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.