Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Koca'dan açıklama

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama.

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Koca'dan açıklama

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama.

İşte açıklamanın satır başları:

"Son günlerde size güzel haberler vermenin huzuruyla karşınızda bulunuyorum. Salgınla birlikte girdiğimiz zorlu mücadelede düşmanı köşeye sıkıştırmış durumdayız."

"Başta sizler sabırla birlik içerisinde bu mücadelenin en önemli neferleri oldunuz. Her bir vatandaşımıza gösterdikleri sabır için müteşekkirim."

"Son bir hafta içerisinde aşılarımızı çalışma hayatı, sanat ve kültür hayatı, eğitim hayatı ve pekçok meslek grubundan insanlarımızın erişimine açtık. Yarın itibariyle 35 yaş üzerindeki tüm vatandaşlarımız için de aşı randevularını açıyoruz.

"Bu güce güvenin demiştik. Kimdir bu gücün sahibi sorusunu soranlar oluyor. Bu gücün sahibi elbette devletimizdir. Devletimizin gücü büyüktür. Bu güce güveni güçlü şekilde gösteren halkımıza ve bu gücün önemli unsurlardından biri olan sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum."

"Aşılama kapasitemizin gerçek sınırlarını henüz görmediniz. Yapabiliriz dediğim rakamlara ulaşmamızı çok yakında göreceksiniz."

"Salgını önlemenin en önemli silahı olan yerli aşı konusunda yeni kabiliyetler kazanıyoruz."

"Bu yaz sadece maskelerin yüzümüzü terlettiği son yaz olmayacak, ayrıca salgın haberlerini duyduğumuz son yaz olacak."

"Aşılanmış nüfusumuzu arttırmak ne kadar önemliyse vaka oranlarımızı hızlı şekilde azaltmak da aynı şekilde önemli. Normalleşmede kontrolü kaybettiğimiz zaman varlığını vaka tablolarına yansıtacağını biliyoruz. Vaka, hasta, ağır hasta ve vefat oranlarımız düşüyor ancak halen aktif 80 binden fazla vakamız olduğunu gözardı edemeyiz."

Bakan Koca, "Birlikten kuvvet doğar" atasözünün salgınla mücadelede yaşayarak bir kez daha tecrübe edildiğini belirterek, her bir bireyin mücadeleye katılımının tesis edildiğini ve bunun herkesin büyük gayret ve fedakarlıklarıyla olduğunu ifade etti.

Mücadelenin yeni ve son aşamasının aşı programı olduğuna dikkati çeken Koca, şunları kaydetti:

"Devletimizin gücü ve halkımızın kararlı desteği sayesinde salgın engelini bu yaz aşacağız. Gelecek hafta sizlerle salgının önemli istatistiklerini ve bize ödettiği bedelin sağlıktaki karşılığını göstermek üzere bir toplantı yapacağım. Bugünlere nasıl geldiğimizi ve ardımızda bıraktıklarımızın neler olduğunu asla unutmamamız gerekiyor. Dünü unutarak yarını inşa edemeyiz. Son sözüm, son günlerdeki tek söz ve ricam, lütfen en kısa sürede aşınızı olun."