Biliyoruz acı ama gerçek! İnsanlık bir daha bu yapıyı gidip yerinde göremeyecek

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından pek çok tarihi yapının bazıları ağır hasar alırken bazıları tamamen çöktü. Antakya'da bulunan Antakya Protestan Kilisesi de depremin ardından yerle bir oldu. Tarihi ibadethanenin son halini görenler büyük üzüntü yaşadı.

Biliyoruz acı ama gerçek! İnsanlık bir daha bu yapıyı gidip yerinde göremeyecek

Kahramanmaraş merkezli depremde binlerce bina çöktü. Afet bölgesinde yüzyıllardır varlığını sürdüren pek çok tarihi yapıda ya ağır hasar aldı ya da tamamen çöktü. O tarihi yapılardan bir tanesi de Antakya Protestan Kilisesi oldu. Yerli yabancı turistin bölgeye geldiğinde gezmeyi ihmal etmediği tarihi ibadethane tamamen yıkıldı. 

BİR DAHA AYAKTA GÖRÜLEMEYECEK

Tarihi ibadethanenin son hali, hem yerli halkı hem de ibadethaneyi gezip görmeye gelen yerli ve yabancı turistleri çok üzdü. Yüzyıllardır ayakta kalan tarihi yapılara da geri dönülmez zarar veren deprem sebebiyle gelecek nesiller, sadece fotoğraflarla yetinecek. 

Bir sosyal medya kullanıcısı tarafından depremden önceki ve sonraki hali paylaşılan Antakya Protestan Kilisesi bir daha ayakta görülemeyecek. 

Biliyoruz acı ama gerçek! İnsanlık bir daha bu yapıyı gidip yerinde göremeyecek - Resim : 1

Biliyoruz acı ama gerçek! İnsanlık bir daha bu yapıyı gidip yerinde göremeyecek - Resim : 2