Binali Yıldırım: Bu bir hataysa, hata benim

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, seçim gecesi yaptığı "kazandım" açıklaması için, "Bu açıklamaya ihtiyaç vardı. Çünkü kurullarındaki arkadaşlarımız demoralize olurlardı. Bu bir hataysa hata benim" dedi.

Binali Yıldırım: Bu bir hataysa, hata benim

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, Fox TV'de yayımlanan İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

Seçim gecesi yaptığı "kazandım" açıklamasıyla ilgili soru üzerine Binali Yıldırım, "Bu açıklamaya ihtiyaç vardı. Çünkü sandık kurullarındaki arkadaşlarımız demoralize olurlardı. Arkadaşlar simülasyon yaptı, yüzde 98'den fazlası açılmış, bundan sonrası değişmeyecek dediler. Ben bu açıklamayı yaptım. Bu bir hataysa hata benim" dedi.

Yıldırım, Ekrem İmamoğlu'yla birlikte ortak yayın konusuyla ilgili sorulan soru üzerine "Bize sordular olabilir dedik. Bunun zamanlaması ileride planlanır. Birlikte karar vermek lazım. Hangi kanalda, kiminle yapacağımız meselesi benim için fark etmez. Hepsine çıkarım. Ben her türlü, her platformda olurum. Tek bir şartım var. Sadece İstanbul'u konuşurum." dedi.

"Seçimin iptali ile seçmenin iradesi yok mu sayıldı?" sorusuna ise Binali Yıldırım "Hiç öyle düşünmüyorum. Kanun diyor ki imzalı olacak. diyor. Bunların hepsi burada yazıyor. Söylediğiyle kanunda yazan farklı şeyler. Bir hukuk adamının kanunlara göre hareket etmesi lazım. Bu kadar açık." yanıtını verdi.