Bir darp davası da genç yıldız Efecan Şenolsun'a

Sıla ve Ahmet Kural davası daha gündemden düşmeden bu kez de genç oyuncu Efecan Şenolsun'a oyuncu Elit İşcan'ın şikayeti üzerine dava açıldı.

Bir darp davası da genç yıldız Efecan Şenolsun'a

Hakkında, "cinsel saldırı" ve "hakaret" suçlarından dava açılan Efecan Şenolsun'un 17 yıl 4 aya kadar hapsi istendi.  Davada oyuncu Elçin Sangu ve Kerem Bursin'in de aralarında bulunduğu 18 kişi tanık olarak gösterildi. Ancak aralarında Kerem Bursin'in de bulunduğu 16 kişi olayı görmediklerini söylediler. Mahkkeme sadece iki kişinin ifadesini dinledi.

Elit: Beni zorla öpmeye kalktı

Soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şikayetçi Elit İşçan'ın Efecan Şenolsun'un kendisini zorla öpmeye çalıştığını söylediği belirtildi. Efecan Şenolsun'un suçlamaları kabul etmediğini söylediği ifadesi de iddianamede yer aldı.

Davanın sanıklarından  dizide yönetmen asistanı olarak çalışan Alper Aka ifadesinde Şenolsun, şikayetçi İşcan'a hakaret etti ve onu belinden tutarak öpmeye çalıştığını söyledi.

Davanın diğer bir tanılğı sanat asistanı Meriç Bucak'da Alper Aka'nın ifadesini doğrulayarak Şenolsun'un elini şikayetçi Elit İşcan'ın beline dolayarak öpmeye çalıştığını söyledi. 

Elçin Sangu ve Kerem Bursin olayı görmediklerini söyledi

Dosyaya delil olarak sunulan fotoğraflarda oyuncularla birlikte görülen şikayetçi Elit İşcan'ın rahatsız bir ruh halini yansıtmadığı savunulan iddianamede, iki tanığın şikayetçiyi doğruladığı belirtildi. İddianamede, Elçin Sangu ve Kerem Bursin'in de aralarında bulunduğu 16 kişinin olaya doğrudan tanıklık yapmadıkları anlatıldı.

7 yıldan 17 yıl 4 aya kadar hapis istemi ile yargılanacak

İddianamede, Efecan Şenolsun için, "Cinsel saldırı" ve "Alenen hakaret" suçlarından 7 yıl 9 ay 15 günden 17 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması istendi.

İddianamenin gönderildiği İstanbul Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi.