Gül fiyatı ne kadar? Bir demet gül fiyatı kaç lira? 14 Şubat 2023 gül fiyatları ne? Sevgililer Günü'nde neden kırmızı gül veriyoruz?

14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle çiçekçilerden yoğun mesai yaşanıyor. Günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan çiçekçilerde gül fiyatları ise dudak uçuklatıyor. Pek çok kişi aşkın, tutkunun ve romantizmin sembolü tek bir kırmızı gül alarak samimi, içten bir kutlama yapmak isterken, fiyatlar ise cep yakıyor. Peki, 2023 Gül fiyatı ne kadar? Bir demet gül fiyatı kaç lira? Tek gül fiyatı ne? 14 Şubat 2023 gül fiyatları ne? Sevgililer Günü'nde neden kırmızı gül veriyoruz? İşte detaylar…

Gül fiyatı ne kadar?  Bir demet gül fiyatı kaç lira? 14 Şubat 2023 gül fiyatları ne? Sevgililer Günü'nde neden kırmızı gül veriyoruz?

Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Milyonlarca çift bu özel günü kutlayacak. Kimi bu özel güne günler öncesinden hazırlandı, kimi de son dakika kutlaması için en güzel ve içten hediyeye güle yönelecek. Çiçekçiler haftalar öncesinden hazırlıklarını tamamlarken, gerek seyyar çiçekçilerde gerekse mağazalarda gül fiyatları cep yakıyor. Peki, Bir demet gül fiyatı ne kadar? Tek gül fiyatı ne? 1 adet canlı gül kaç TL? Sevgiliye kırmızı gül fiyatı ne kadar? İşte detaylar…

1 ADET CANLI GÜL KAÇ TL?

Tek gül fiyatı seyyar çiçekçilerde 50 TL’ye satılıyor. İnternet üzerinden tek gül neredeyse yok. Buket halince satılan güllerde bir demet gül 700 liradan başlıyor. Gülün sayısına göre değişen buketler, 1.500 liraya kadar çıkıyor.

50 gülden oluşan aranjman fiyatı : 1.309 TL.

101 Kırmızı Gül Buketi fiyatı: 2 bin 509 TL

101 Beyaz Gül Buketi fiyatı: 2 bin 199 TL

29 Kırmızı Gül fiyatı : 839 TL

SEVGİLİLER GÜNÜ'NDE NEDEN KIRMIZI GÜL VERİYORUZ?

Yüzyıllar boyunca kırmızı gül, aşkın, tutkunun ve romantizmin sembolü olmuştur. Narin ama dikenli çiçeğin, özellikle Sevgililer Günü'nde derin bir samimiyetle ilişkisi kurulur.

Kırmızı gülün mitolojide hikayesi şu şekilde:

"Yunan şairi Anacreon'a göre beyaz gül ilk olarak aşk tanrıçası Afrodit'in doğumunda ortaya çıkmış; ve güllerin daha sonra kırmızıya dönüşmesi ise kanından olmuş. Tanrıça, avlanırken bir domuz tarafından parçalanacak olan sevgilisi Adonis'e karşı komplo kurulduğunu fark edince, onu uyarmak için koşarken ayağı gül dikenleri battı beyaz olan güller yapraklarına kan lekeleri sıçradı ve güller kıpkırmızı boyandı. Maalesef, Adonis'e çok geç ulaştı ve Adonis bacağındaki bir yaradan öldü."