Bir haftada iki branşta da puan kaybı

Fenerbahçe hem EuroLeague basketbol maçında hem de futbolda puan kaybı yaşadı. Zalgiris maçı tam bir hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Süper Lig’de temsilcimiz olan Fenerbahçe Beko, 15. sırada olan Samsunspor’a kendi evinde iki puan bırakıp liderlikteki iddiasını kaybetti. Aynı gece Galatasaray - Trabzonspor’a konuk oldu. Galatasaray, Trabzonspor’u 5-1 mağlup etti. Maç esnasında Trabzonsporlu taraftarlar ilginç tepkiler verdi. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın puanları eşitlendi. Artık kim puan kaybederse rakibine liderliği hediye edecek.

Aynı hafta da hem basketbolda hem futbolda puan kaybeden sarı lacivertli ekip formda giderken, birden hem mağlubiyet hem de beraberlik sonuçlarını alması iyi olmadı.

Basketbolda yükselişteyken Fenerbahçe Beko, Zalgiris’e farklı şekilde yenildi. Basketbol Süper Lig’de Fenerbahçe Beko, Karşıyaka’yı 93- 63 yendi. Tabii ki önemli olan EuroLeague’de de galip gelmesi ve maçı kazanıp üst sıralardaki yerini koruması gerekir.

Futbolda da iyi gidiyor derken bir anda bir şey oluyor ve puan kaybı yaşanıyor. Takımın havaya girmesinden mi kaynaklanıyor bilinmez. Konyaspor’u 7-1, Gaziantep’i 1-0, Adanaspor’u 6-0 yendikten sonra Samsunspor’la iki puan kaybı şampiyonluk yolunda gereksiz puan kaybına yol açtı. Son üç maçında ikisini farklı şekilde kazanıyorsun ve favori olduğun maçta üstelik kendi evinde iki puan kaybediyorsun. Rakibin ise deplasmanda üç puan alıyor. Fenerbahçe iki branşta da dikkat etmeli.

Çok değil bir hafta önce iki branşta da iyi gidiyor diye başlık attığım yazım bugün tam tersi şekilde yol izliyor. Bu kayıpların mental bir problem olduğunu düşünüyorum. İki branşta da sakatlanan oyuncular bahane olarak gösterilebilir. Zalgiris maçında Hoca’nın oyuncu değişiklikleri, müdahalesi ve molaları da tartışma konusu olabilir. Aynı durumların futbolda da olması taraftarları sıkıntıya düşürebilir. Fenerbahçe’nin iki branşta da hızlıca toparlanıp kendine gelmesi gerekiyor.