Bitcoin tasarısına kongreden onay çıktı

Kurumsal yatırımcının ilgisiyle popüler hale gelen Bitcoin'de yüzbnilerce vatandaşı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. El Salvador Kongresi, kripto para birimi Bitcoin'in yasal hale getirilmesi için sunulan yasa tasarısını onayladı. İşte detaylar...

Son dönem getiri rekorları kırmasının ardından düşüşüyle tedirgin eden Bitcoin fiyatlarına ilişkin son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. El Salvador, Devlet Başkanı Bukele'nin açıklamasının ardından, an itibarıyla 34 bin doların üzerinden işlem gören Bitcoin'i ulusal para birimi (yasal para birimi) olarak kabul eden ilk ülke olarak tarihe geçti. 

Reuters'ta yer alan habere göre; Kongre, 62 oy ile yasa tasarısını kabul etmiş oldu. Böylece, Orta Amerika ülkesi, dünyada dijital parayı resmen kabul eden ilk ülke olma özelliğini kazandı. Ülkede ABD dolarınının da yasal para birimi olarak kullanılacağı belirtildi.

Bukele sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Bitcoin kullanımının isteğe bağlı olacağını ve  kullanıcılara risk getirmediğini de sözlerine ekledi. 

Bukele Florida'da düzenlenen bir Bitcoin konferansında yaptığı konuşmada "Kısa vadede istihdam yaratacak ve resmi ekonominin dışında kalan binlercesinin sisteme dahil edilmesini sağlayacak" ifadelerini kullanmıştı.

Alış 64.867,17
Satış 64.867,18
Değişim 0,00
Son Değer 64.867,17
En yüksek 64.992,00
En düşük 62.794,00
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00