Bitlis, Van, Siirt, Batman, Muş ve Ağrı... Başta siz olmak üzere tüm Türkiye için durum aynı. Haberler çok vahim

Türkiye nisan ayına girdi ancak hava durumu bir türlü mevsim normallerine yaklaşmıyor. Bitlis'te nisan ayında kış adeta geri geldi. Van, Siirt, Batman, Muş ve Ağrı başta olmak üzere tüm Türkiye için de durum aynı. Mevsimler normalin çok dışında seyrediyor. Küresel ısınmanın bu etkilerini daha ne kadar ciddi şekilde yaşayacağımız meçhul.

Bitlis, Van, Siirt, Batman, Muş ve Ağrı... Başta siz olmak üzere tüm Türkiye için durum aynı. Haberler çok vahim

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan önemli uyarıların ardından dün geceden itibaren Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Bitlis’in Tatvan ilçesinde de kar yağışı etkisini gösterdi. Sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi beyaza bürünürken, hava sıcaklığında da hissedilir derecede düşüş yaşandı.

Bitlis, Van, Siirt, Batman, Muş ve Ağrı... Başta siz olmak üzere tüm Türkiye için durum aynı. Haberler çok vahim - Resim : 1

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NE YÖNELİK ÇOK ÖNEMLİ UYARI 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Doğu Anadolu Bölgesi için çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin kuzey ve batısında yerel kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin güneyinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor" denildi. 

Bitlis, Van, Siirt, Batman, Muş ve Ağrı... Başta siz olmak üzere tüm Türkiye için durum aynı. Haberler çok vahim - Resim : 2