Bitlis'te etkili olan Sibirya soğukları göletlere buz kestirdi

Bitlis dondurucu Sibirya soğuklarının etkisi altına girdi. Bölgede etkili olan soğuk hava adeta tüm kente buz kestirdi. Eksi 15 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle Güzeldere mendereslerine yakın bölgede irili ufaklı birçok göletin donduğu gözlemlendi.

Bitlis'te etkili olan Sibirya soğukları göletlere buz kestirdi

Bitlis'te son günlerde etkili olan dondurucu havalar tüm kente adeta Sibirya soğuklarını yaşatıyor. İl genelinde etkili olan dondurucu hava nedeniyle Güzeldere mendereslerine yakın bölgede bulunan irili ufaklı göletlerin donduğu gözlemlendi. 

GECE SAATLERİNDE HAVA SICAKLIĞI SIFIRIN ALTINA DÜŞÜYOR

Bitlis’te son günlerde etkili olan kar yağışı, yerini Sibirya soğuklarına bıraktı. Özellikle gece saatlerinde sıfırın altına düşen hava sıcaklığı, irili ufaklı göletlerin donmasına neden oldu. Soğuk havadan nasibini alan bölgelerden biri de Tatvan-Hizan ilçeleri arasında bulunan Güzeldere mendereslerine yakın irili ufaklı göletler oldu.

 

Bitlis'te etkili olan Sibirya soğukları göletlere buz kestirdi - Resim : 1

GÖLETLER SOĞUKTAN BUZ KESTİ

Gece saatlerinde sıcaklığın eksi 15 dereceye kadar düştüğü kentte Güzeldere mendereslerine yakın göletlerde donma meydana geldi. Donan göletlerin üzerinde yürüyüp kayan ve halay çeken vatandaşlar keyifli dakikalar yaşadı.

Donan göletlerin üzerinde halay çektiklerini söyleyen M. Ali Akarsu, “Sıcaklıkların düşmesinden sonra buradaki irili ufaklı göletler donmuş. Buradan geçerken buzlanmayı gördük. Üzerinde kaydık, halaylar çektik” dedi.

 

Bitlis'te etkili olan Sibirya soğukları göletlere buz kestirdi - Resim : 2