Biz ne kadar güzel bir ülkeyiz! Şileli kadınlar deprem bölgesi için bakın ne hazırladılar

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 ‘lık depremler 10 ilde yıkımlara neden oldu. Felaket sonrası yurt genelinin dört bir yanından yardımlar yağarken bir yardım eli de Şileli kadınlardan geldi. Çevrede yaşayan kadınlar emekleri ve sevgileri ile mayalanan köy ekmekleri yoğun kar yağışı altında köy fırınlarında pişiriliyor. Şile Belediyesi Mobil Aşevi ile bölgeye gönderilmek üzere 10 bin adet ekmek hazırlanması için kampanya başlattı.

Biz ne kadar güzel bir ülkeyiz! Şileli kadınlar deprem bölgesi için bakın ne hazırladılar

Yaşanan deprem felaketinin ardından yurt genelinden yardımlar yağarken Şileli kadınlarda seferber oldu. eli kadınlar tarafından geleneksel yöntemlerle mayalanıp pişirilen köy ekmeğinin en büyük özelliği ise uzun süre taze kalıp bayatlamaması. Şile Belediyesi tarafından 57 köye ücretsiz dağıtılan un çuvallarıyla ekmek yapan Şileli kadınlar, gün boyunca Şile Kapalı Spor Salonu'na köy ekmeği gönderdi.

Biz ne kadar güzel bir ülkeyiz! Şileli kadınlar deprem bölgesi için bakın ne hazırladılar - Resim : 1

“ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR”

Deprem bölgesinde en önemli ihtiyaçların başında gelen ekmek ihtiyacını karşılamak için kampanya başlattıklarını söyleyen Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Şileli analarımızın ve kardeşlerimizin emekleri ile deprem bölgesine giden mobil aşevimizle 10 bin ekmeği bugün paketleyerek deprem bölgesine gönderdik. Ekmek, su, sıcak yemek ve acil ihtiyaç yardımlarımız aralıksız devam ediyor. Emeği geçen tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum’’ dedi.