BM açıkladı: Gazze’de her gün 37’si anne 63 kadın öldürülüyor

İsrail'in Gazze üzerine saldırıları devam ederken, Gazze'de kadınlar, anneler ve çocuklar hayatlarını kaybetmeye devam ediyor. 5 aydan bu yana devam eden saldırılarda 30 bini aşkın kişi vefat ederken, vefat eden kişilerin 8 bininin kadın olduğu açıklandı.

BM açıkladı: Gazze’de her gün 37’si anne 63 kadın öldürülüyor

Filistin'de Birleşmiş Milletler'in insani yardımlarını yürüten UNRWA, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle paylaştığı mesajında, Gazze’de 7 Ekim’den bu yana her gün 37'si anne olmak üzere 63 kadının öldürüldüğüne dikkat çekti.

BM açıkladı: Gazze’de her gün 37’si anne 63 kadın öldürülüyor - Resim : 1

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bugün paylaştığı mesajında, Gazze’de 7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail- Hamas çatışmalarından her gün 37’si anne olmak üzere 63 kadının öldürüldüğünü ifade etti.

UNRWA, Gazze’deki savaşın sonuçlarına kadınların katlandığını belirterek çatışmalarda en az 9 bin kadının öldürüldüğünü kaydetti.

BM açıkladı: Gazze’de her gün 37’si anne 63 kadın öldürülüyor - Resim : 2

30 BİNİ AŞKIN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ… 8 BİNİ KADIN!

İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin 8 bininin kadın olduğu açıklandı. İsrail'in soykırıma varan saldırılarında en büyük acıyı Gazzeli kadınlar ve çocukları yaşadı. Pek çok kadın kucaklarında çocuklarıyla birlikte hayata gözlerini kapadı.

BM açıkladı: Gazze’de her gün 37’si anne 63 kadın öldürülüyor - Resim : 3

Başta ABD olmak üzere BM (Birleşmiş Milletler) ve birçok Avrupa ülkesi yaşanan kadın ve çocuk katliamına karşı halen sessizliğini koruması tepkilere yol açarken, 6 bine yakın kadın da saldırılar da ya evladını ya da eşini kaybetti.

60 BİN HAMİLE KADIN YETERSİZ BESLENMEDEN MUZDARİP

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı da İsrail'in 5 aydır saldırılarını sürdürdüğü ve kıtlığa mahkum ettiği Gazze Şeridi'nde Filistinli kadınların yaşadığı drama ilişkin yazılı açıklama yaptı.

 Açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki 60 bin hamile kadın yetersiz beslenme, dehidrasyon ve uygun sağlık bakımı eksikliğinden muzdarip. Bunlardan yaklaşık 5 bini her ay bombardıman ve yerinden edilme nedeniyle zorlu, güvensiz ve sağlıksız koşullarda doğum yapıyor." ifadelerine yer verildi.

Gazze nüfusunun yüzde 49'unu kadınların oluşturduğu belirtilen açıklamada İsrail'in son 5 aydır devam eden saldırıları nedeniyle tümünün sağlıksız ve yetersiz beslenmeden dolayı ciddi sıkıntılar çektiği vurgulandı.