BM'den çarpıcı 'İdlib' açıklaması: Korkuyoruz

BM'den çarpıcı açıklama: "İdlib'de büyük çaplı askeri bir saldırı 21'inci yüzyılın en büyük trajedisi olur. Tüm uyarılarımıza rağmen en büyük korkumuz gerçekleşiyor"

BM'den çarpıcı 'İdlib' açıklaması: Korkuyoruz

Birleşmiş Milletler, idlib konusunda bir kez daha uyararak, ''Geniş çaplı askeri bir saldırı 21. Yüzyılın en büyük trajedisi olur'' dedi.  "En büyük korkumuz gerçekleşiyor" diye de ekledi.

BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'de İdlib'e yönelik saldırılar ve ülkedeki son gelişmelerin görüşüldüğü oturumda konuşan Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, son üç haftadır İdlib'e yönelik saldırıların ve artan gerginliğin son derece endişe verici olduğuna dikkati çekti.

BM Genel Sekreter Antonio Guterres ay başında da ülkeleri İdlib konusunda uyarmıştı.

Yüzlerce ölüme, yaralanmaya ve 150 binden fazla kişinin de yerinden edilmesine neden olan hava saldırılarının "alarm verici" olduğunu belirtmişti.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nden yapılan açıklamada ise, rejiminin saldırılarını yoğunlaştırdığı Hama'nın Kuzeyi ve İdlib'in güneyinde, yüz binlerce sivilin hayatının tehlikede olduğu uyarısı yapılmıştı.